plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Daisy :: dinsdag 13 september 2011 :: 12:17 permalink


Ik heb een korte relatie gehad waaruit ik zwanger werd na 2 weken. Mijn wereld stond op zijn kop omdat ik 19 was en nog een heel ander leven had. Wij zijn met ruzie uit elkaar gegaan toen ik 9 weken zwanger was. Hij nam toen ook een ander nummer en liet niks meer horen.

Toen mijn kindje vier maanden was nam ik contact op via het internet om te vragen of hij mijn zoontje wilde zien. Ik had verwacht dat hij heel veel te vertellen had maar hij liet weten hoe moeilijk hij het had gehad en geen contact kon opnemen.
Hij zei dat hij ook nog dat hij nog een kind had die hij niet mocht zien terwijl hij mij dat nooit verteld had.

Ik heb hier verhalen gelezen en krijg er pijn in mijn buik van. Hij stuurt nu ook mailtjes of hij foto's mag hebben. Hij weet niet waar ik woon maar daar kunnen ze via de rechter zo achterkomen. Voor zover ik weet heeft hij een strafblad, en drinkt erg veel. Ook was hij erg agressief naar mij toe in de korte 'relatie'. Niet met geweld maar met dingen verbieden etc al naar paar weken.

Wat zijn mijn rechten en hoe groot is de kans dat als die het via de rechter speelt dat die contact krijgt?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!