plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: bezorgd :: maandag 17 oktober 2011 :: 11:30 permalink


Ik moeder (alleen gezag) van een Turks zoontje ben zelf Nederlandse, is al jaren in gevecht, de ex draait om de paar jaar om. Voordat zoonlief geboren werd ben ik onder druk gezet om zoonlief weg te laten halen, maar heb dat niet gedaan. Toen hij levensvatbaar was heeft hij hem uiteindelijk erkent, maar na de geboorte draaide ex geheel door, heeft met zoonlief gegooid enz, kinderbescherming erbij gehaald maar ex heeft hele mooie verhalen en is onder alles uitgekomen.

Na een tijdje werd hij weer redelijk normaal en heb ik mijn zoontje vaker naar hem toe laten gaan, vanuit de kinderbescherming had hij een minimaal aantal uur in de week, uiteindelijk kwam ik er achter dat hij zoonlief dumpte bij zijn ouders en zelf in de nacht werken ging, heb hier meerdere malen wat van gezegd, afgelopen jaar is ex veroordeeld voor een geweldsdelict, heeft grote schulden, raakt zijn werk kwijt omdat hij daarvoor een bewijs van goed gedrag moet hebben, en met zijn opleiding komt hij niet meer aan het werk in Nederland, dus heeft hier geen toekomst meer.

Is afgelopen zomer op vakantie geweest in Turkije met zoonlief, heb naast zijn Nederlandse paspoort zijn Turkse legitimatie meegegeven en die weigert ex terug te geven, toen hij terug kwam zei hij dat hij met zijn opleiding daar zo werk kon krijgen en eigenlijk wel daar zou willen wonen.

Na een maand begonnen de rechtszaken hij wil mede gezag en een vergrootte bezoekregeling, ook wil hij toestemming van de rechter om zonder toestemming van mij naar het buitenland te gaan met zoonlief. Komt met allerlei leugens wat zoonlief kan weerleggen, nu is mijn vraag wie oh wie weet waar ik een onafhankelijk persoon kan vinden die mijn zoon kan horen en dit op papier kan zetten zodat het rechtsgeldig is?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!