plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: boze moeder :: zaterdag 10 december 2011 :: 16:28 permalink


Ik ben een alleenstaande moeder en ik ben vanaf de geboorte bezig met rechtzaken.

De vader van mijn dochter, of beter: de verwekker, wil een omgangsregeling maar na alle elende die ik met die vreselijke vent heb meegemaakt wil ik mijn dochter zo goed mogenlijk beschermen.

Ik zou graag mijn hele verhaal willen doen maar het is teveel om op te noemen daarom wil ik een oproep doen op alle moeders die gek gemaakt worden door die vervelende verwekkers om ook eens in een superwomen pak te staan op de Dom of op de Dam om de rechters is goed te laten weten wat wij als moeder wel niet meemaken. Dat wij ons kinderen willen beschermen tegen het kwade en dat wij als moeders niet voor niets ons kind niet mee willen geven aan die verwekkers.

Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel me als een zware crimineel behandeld. En dat je door de rechters niet geloofd word, terwijl ze stapels processen-verbaal voor zich hebben liggen en dan toch nog zeggen dat een kerel van 30 op de een of andere dag verandert.
Nou, ik geloof daar helemaal niets van!
reageer


:: verdrietig :: donderdag 16 februari 2012 :: 20:25

Het gaat de vaders volgens mij ook niet om de kinderen,maar meer om hoe kan ik mijn ex dwarsbomen. Heb het zelf 23 jaar geleden meegemaakt en maak het nu mee met mijn kleindochter.
En het is voor mij onbegrijpelijk dat een rechtbank zulke beslissingen durft en mag nemen. Waren ze erbij bij de ruzie of de mishandeling?

Geloof ook best dat er foute vrouwen zijn die ook hun kinderen bij hun vader weg willen houden uit wraak, maar aub rechters onderzoek het beter. Uiteindelijk na 4 jaar beslist de rechtbank tot omgangshuis om omgang in werking te stellen. Hoe kan dit nou?

:: verdrietig :: woensdag 29 februari 2012 :: 21:35

mijn kleindochter is nu 4 jaar en heeft nooit omgang met de verwekker van haar gehad.
Ze heeft nu een hele lieve vader die al 3 jaar voor haar zorgt en heeft er een zusje bij,er word gewoon gezegd in de rechtbank mevr heeft een nieuwe man en een kind GENOMEN om die andere man uit te vlakken, dus willen ze nu mijn kleindochter uit haar veilige omgeving halen omdat meneer dat wil.

We hebben het haar proberen te vertellen maar ze snapt het natuurlijk niet, maar we moeten haar voor bereiden op het omgangshuis.
Er is direct te merken dat ze verandert ze is zindelijk en nu plast ze weer in haar broek en vraagt negatieve aandacht. Ook de juf op school merkt verschil; zij kwam vragen wat er met haar aan de hand was.
We gaan een moeilijke tijd tegemoet maar we gaan voor haar staan en zullen haar beschermen. Als het zover is zal ik jullie op de hoogte houden.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!