plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: weet het niet meer :: maandag 26 december 2011 :: 21:28 permalink


Ik ben al ruim 8 jaar gescheiden en al sinds het begin van de scheiding gaat het niet lekker. Tijdens mijn relatie heb ik heel vaak te maken gehad met geestelijk en lichamelijk geweld, waar onze dochter nog steeds mee zit.
Ik heb uit goede wil een omgangsregeling afgesproken die ik steeds netjes na probeer te komen. Helaas is het zo dat mijn ex zijn afspraken nooit echt nakomt. Ik kom hem steeds tegemoet als er dingen zijn die betrekking hebben met de omgangsregeling, maar als ik eens iets vraag ivm de omgangsregeling dan krijg ik te horen dat het niet gaat. Heb het er helemaal mee gehad.

Verder is het zo dat onze dochter(10) niet eens meer naar haar vader toe wil. Ik heb (met pijn in mijn hart) haar duidelijk proberen te maken dat het toch haar vader is en altijd zal blijven. Haar reactie daarop was: "hij is mijn vader niet meer, ben blij als ik 12 ben dat ik niet meer naar hem toe moet".

Weet echt niet meer wat ik moet doen....ook aangezien onze dochter steeds minder graag naar haar vader gaat en het ieder weekend dat ze moet gaan weer stress, ellende en strubbelingen oplevert.
Kan iemand mij zeggen wat ik hiermee aan moet en of er toch een mogelijkheid bestaat om onder de omgangsregeling van onze dochter uit te komen uit liefde voor "onze" dochter?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!