plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Gab :: donderdag 9 februari 2012 :: 15:32 permalink


Ik heb deze website pas vandaag gevonden. Ik ben geen Nederlandse maar ik was getrouwd met een Nederlandse man en nu zit ik hier met een echtscheidingsprocedure in een paradoxale wereld. Veel van jullie ervaringen zijn min of meer gelijk aan de mijne. Ik kan niet geloven wat ik lees.
Ik vecht al drie jaar in allerlei procedures tegen het "gelijkwaardig ouderschap" van onze zoon met een man die werd veroordeeld voor huiselijk geweld.

Ik ben al mijn geld aan advocaten kwijt geraakt en tot nu ik heb niets kunnen bereiken. Ik kreeg mediation na mediation na mediation.
Ik merk intussen dat het steeds moeilijker is om contact met mijn zoon te onderhouden. In de week die hij bij zijn vader doorbrengt kan ik geen contact met hem hebben. Zijn vader doet dan alsof zijn mama dood is.
Wat voor een wereld is dit? Ik was slachtoffer en op deze manier blijf ik het. Dat kan toch niet!

Ik wil niet stoppen met vechten. Wij moeten iets doen om deze situaties te stoppen!
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!