plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Machteloos :: zaterdag 18 februari 2012 :: 16:45 permalink


Mijn zoon vindt het leven niet leuk meer, wil dat het leven ophoudt, als papa niet ophoudt, nachtmerries, zindelijkheidsproblemen, buikpijn, moe, opstandig. ik zie geen andere mogelijkheid dan omgang stopzetten, zodat mijn zoon bij kan komen van 6 jaar ellende. Dat zijn angsten verwerkt kunnen worden, hij kan slapen, ontwikkelen en misschien zelfs weer kan genieten. maar langzaam aan besef ik, dat niet 1 instantie dat advies zal geven.

Wat gebeurt er als ik de omgang stop zet? Over een paar maanden is de uitspraak over de omgang. Stel, dat mijn zoon tot rust komt en weer functioneert door geen contact met vader te hebben? Dan is dat toch het mooiste bewijs? Ik hoor graag jullie mening. Er is lef voor nodig en dat is bij mij verdwenen na jaren van intimidatie en manipulatie.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!