plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: mmm :: woensdag 22 februari 2012 :: 22:42 permalink


Ik ben toen mijn dochter bijna 1 was bij m'n ex weggegaan, na een relatie van jaren vol geweld, drank, vernedering, verdriet. Hij is alcoholist.
Toen ik weg was, is hij na een dramatisch jaar waarin het steeds slechter met hem ging, opgenomen geweest en een paar jaar clean geweest. Daarna weer begonnen met af en toe drinken, en met goede en slechte tijden zijn we nu bijna 10 jaar verder.

Hij komt elke week een dag in mijn huis om op onze dochter te passen, haar te zien. dat ging redelijk goed, op enkele dieptepunten na, dronken op de zwemles; mijn dochter thuis gebracht door anderen omdat de zwemleraar hem verhinderde te rijden met haar; rijbewijs kwijt voor een jaar, na een jaar rijbewijs terug. Na 3 weken weer dronken aangehouden.

Inmiddels ziet mijn dochter van 8 dat hij anders is dan andere vaders; ze wil niet meer naar hem toe. Ze ging eerst regelmatig een weekend naar hem toe. Maar na een paar vervelende ervaringen daar, en hier, wil ze niet meer. En omdat ze me precies kan vertellen waarom, en ik het ook zo begrijp, respecteer ik dat en vertel hem dat ze niet wil en ook waarom.

Hij blijft mij dingen van het verleden kwalijk nemen; legt het probleem bij mij neer; ik ben volgens hem iemand met persoonlijkheidsstoornissen en beschadig zijn dochter.
Ik heb het hier over gehad met mijn huisarts en een psychologe bij wie ik kwam om hulp te zoeken om het verdriet en de beschadigingen door hem te verwerken. Volgens hen en ook uit testen is gebleken dat ik niet lijd aan die stoornissen die hij benoemt. In ieder geval houdt het niet op.

Hoe kan ik zorgen dat mijn dochter een goede, veilige relatie met haar vader heeft; hoe voorkom ik dat hij haar pijn doet en beschadigt - wat misschien allang gebeurd is. Bedoel maar, welk kind van 7 is nou bang dat andere kinderen/mensen haar vader zien. En hoe kan ik hem laten stoppen mij lastig te vallen...?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!