plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Raeven :: vrijdag 24 februari 2012 :: 14:14 permalink


Het blijft onvoorstelbaar dat het recht systeem hier zo krom is. Ook ik ben in het verleden mishandeld door mijn ex lichamelijk en geestelijk. Huiselijk geweld is voor kinderen die dat mee maken ook mishandeling. Daarnaast is hij geestelijk ziek, iets waar ik helaas te laat achter kwam. Maar wat wel de reden was dat ik bij hem weggegaan ben. Hiervan heb ik dan ook aangifte gedaan en de politie heeft hem destijds uit huis gehaald.
Ik ben met mijn kinderen apart gaan wonen en heb toen toch toegestaan dat er een omgangsregeling zou zijn.

Maar steeds vaker ging dat niet echt goed. 1 van de kinderen om de week verdrietig en onhandelbaar thuis en van te voren alweer zeuren over buikpijn als de tijd eraan kwam dat ze weer heen moesten. Maar toch steeds laten gaan.
Ook sloeg hij ze wel eens, gaf ze de medicijnen niet die ze nodig hadden want hij vond dat die niet nodig waren, rookt in het bijzijn van ze terwijl er 1 astma heeft en naast een omgangsregeling heeft hij ook een zorgregeling omdat we beiden het gezag hebben. Maar die laatste daar deed hij niks mee.

Als het erop aan kwam dat ik niet voor de kinderen kon zorgen door overmacht vond hij het heel normaal dat de kinderen bij derden die officieel niet eens familie waren verbleven. En dan heb ik het niet over een paar dagen maar weken.
Nu zijn mijn kinderen weer de dupe geworden van hem, meneer gaat weg terwijl de kinderen in bed lagen en was nog weg toen de kinderen wakker werden. Bed was onbeslapen dus vermoedelijk heeft hij ze de hele nacht alleen gelaten.

Uitleg heb ik hierover nog niet gehad maar wel verwacht hij dat hij ze gewoon weer op kan halen en dreigt mij nu met juridische stappen te ondernemen omdat ik ZIJN (ja ja daar dacht ie eerder ook niet aan) kinderen aan de ouderlijke macht onttrek.

Zelf allang stappen ondernomen, jeugdzorg is op de hoogte gebracht door de politie, de politie acht het niet verstandig dat de kinderen daar nog heen gaan. Advocaat gaat een verzoek indienen om een bodemprocedure bij de rechtbank te starten.
Maar aan de andere kant wordt je aan alle kanten tegen gewerkt als het gaat om informatie om het verzoekschrift te onderbouwen.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!