plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Henriëtte :: donderdag 16 februari 2012 :: 23:54 permalink


Nou, ík heb onder andere ervaring met mediation, door de rechter opgelegd in de zaak die tegen mij is aangespannen door exman. Hij wilde dit niet, dacht al dat 'ie gewonnen had, en ging er dwars tegenin. Hij heeft vanaf het eerste moment aan mij laten doorschemeren dat hij niet bereid was om tot een goede afspraak te komen voor de omgang met onze kinderen. De mediator was een rustige aardige man en toen dacht ik al: help! Dit gaat hem niet worden meneer! Want hij kende mijn exman nog niet hè. Deze heeft me daar zitten kleineren, uitlachen, beledigen en noem het maar op, en steeds weer met dat dreigende wijsvingertje erbij omhoog. Ik kon er niet tegenop, barstte in tranen uit en de mediator liet het gewoon gebeuren.

Na 4 gesprekken is de boel afgeblazen omdat er met exman geen redelijk gesprek te voeren is, ik daarentegen heb enorm mijn best gedaan, juist voor onze kinderen. Aan het eind vroeg de mediator of hij het goed had gedaan en of er iets anders had gemoeten. Ex zei niks, maar ik heb hem gevraagd of hij dit normaal vond: dit gedrag van exman ten opzichte van mij.
Omdat ík het niet normaal vond en dat hij best eens had mogen ingrijpen. Dus, zei hij, ik was te lief? Ik zei: JA! Conclusie: Met bepaalde types zoals mijn ex kun je alleen in mediation als de mediator een sterke stoere kerel is met haar op zijn tanden, want met een watje kom je er niet, helaas...
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!