plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Guus :: maandag 5 maart 2012 :: 14:14 permalink


Ik heb een dochtertje van bijna een jaar, haar vader en ik zijn sinds enige tijd uit elkaar, maar we worden het niet eens over de kleine. Mijn ex wil haar 1 keer in de 14 dagen meenemen, maar ik heb totaal geen vertrouwen in hem. Dit heeft meerdere redenen. Zo kan hij behoorlijk agressief zijn ( hij gebruikt al jaren ontzettend veel annabolen wat hier misschien ook een oorzaak voor kan zijn ). Ook drinkt hij heel erg veel en gaat gewoon straal bezopen achter het stuur zitten, heeft hij drugs (coke) gebruikt en gedealt (hij zegt dat hij dit niet meer doet, maar ook dat geloof ik niet). Hij heeft vrienden met kleine kinderen die coke snuiven waar de kinderen bij zijn, ik ben dan ook heel bang dat dat met mijn kleine meid ook een keer gebeurd.Hij heeft de afgelopen tijd ook bijna helemaal niet voor onze dochter gezorgd, is nog te beroerd om een fles te geven of een luier te verschonen.

Hij heeft haar wel erkend, maar heeft geen gezag over haar, dat heb ik alleen. Ik weet bijna 100% zeker dat dit via advocaten en rechters zal gaan lopen, maar ik heb totaal geen idee wat mijn kansen zijn. Een aantal dingen kan ik wel bewijzen, waaronder zijn alcoholgebruik, daar zijn meerdere getuigen van. Ook is hij al eens opgenomen in het ziekenhuis, na te veel coke gebruik en is hij al eens aangehouden met alcohol op achter het stuur en is daardoor ook enkele maanden zijn rijbewijs kwijt geweest en heeft hij jaren geleden een taakstraf gehad voor geweldpleging.
Kan iemand mij hier mee helpen of heeft iemand zo'n zelfde soort verhaal? Ik ben radeloos en doodsbang voor de toekomst van mijn kleine meid.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!