plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: droompje :: woensdag 7 maart 2012 :: 22:41 permalink


Mijn exman heeft een omgangsregeling met de kinders, en die is vastgelegd in het scheidingsconvenant. Zij gaan dan ook om de week een weekend naar vader. Mijn ex heeft een kind uit een eerdere relatie. Die ex-vriendin heeft mij nog gewaarschuwd voor mijn nu ex-man.
Hij heeft problemen,met name rondom drugs en criminele vrienden.
En hij heeft geprobeerd me te isoleren en was extreem jaloers op alles en iedereen die dicht in mijn buurt kwam. Hij loog en manipuleerde alles en iedereen inclusief mijn kinderen.

De omgangsregeling heb ik sinds een poosje echt stop gezet.

Enige tijd geleden heeft iemand bij hem de deur ingetrapt en zowel mijn ex-man als mijn kinderen enkele uren vast gehouden.
Om welke redenen is mij nog steeds niet geheel duidelijk. We hebben toen het hele politiekorps op poten gezet om te kijken wat er precies is gebeurd.
Uiteindelijk heeft deze zgn vriend mijn exman en de kinderen laten gaan.

De politie heeft de verklaringen van mijn exman en zijn vriendin opgenomen. Omdat ik geen directe getuige was kon ik geen aanklacht indienen.
Deze zgn vriend van mijn exman blijkt volgens mijn kids vaker drama te hebben veroorzaakt bij hem thuis in hun bijzijn.
Ik zelf zit nu met een burn-out thuis omdat ik al die stress en spanning rondom deze situatie niet meer aankon en kan.

Nu heeft zowel de school van mijn oudste zoon een amk melding gedaan en ook de politie een zorgformulier ingediend. Ik heb zelf alle lijnen uitgezet mbt mijn kinderen, maatschappelijk werk/psycholoog/psychiater en huisarts zijn op de hoogte. Ook heb ik zelf Jeugdzorg ingeschakeld.

Mijn vraag is nu in ik in mijn recht sta om de omgangsregeling nu stop te zetten? Ik vrees voor de veiligheid van mijn kinderen.
Mijn gevoel is altijd zo geweest dat de kinders recht hebben op beide ouders. Maar dit was gewoon de druppel na zoveel jaar leugens/manipulaties.

Ik ben er klaar mee. Mijn kinderen snappen het niet en vinden dat die vriend van papa de schuldige is. Hoe treurig is dat om te horen terwijl je diep in je hart weet dat het hun vader geen bal interesseert.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!