plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Gwen :: zondag 8 april 2012 :: 11:36 permalink


Na het lezen van jullie verhalen zakt de moed me in de schoenen.
Ik ben dus niet de enige. . .
Er is afgelopen maand een rechtzaak geweest waarbij is bepaald dat er OTS komt en er omgang gaat zijn tussen mijn ex en ons kind.

De opvoedsituatie wordt sterk in de gaten gehouden want die zou schadelijk zijn voor onze dochter. Er is een onderzoek geweest van de kinderbescherming waarin ik wordt beschreven als een moeder met veelvoudige psychische problematiek en dat ik een beperkt netwerk heb en dat ik heel sterk afhankelijk ben van medicijnen.
Mijn arts is niet geraadpleegd. Ik ben verbijsterd!
Ja ik heb add en PTSS, maar die PTSS is door mijn ex ontstaan.

Mijn kind en ik zijn ooggetuige geweest van geweld. We zijn geestelijk en emotioneel mishandeld en nu ben IK ineens de dader en word IK in de gaten gehouden?
Nu heb ik nachtmerries sinds de uitspraak
reageer


:: pinkelotje :: donderdag 19 juli 2012 :: 12:04

Omg...hier hetzelfde recente verhaal...ik word echt bang van dit alles te lezen, en ik was 't al....al dat onrecht en dan die onmacht...mijn ex is een narcist (diagnose) en komt overal mee weg...liegt en bedriegt en krijgt iedereen in zijn zak...en ik wil van hem af...want zo houd hij ons op afstand nog steeds in zijn macht.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!