plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Melanie :: zondag 20 mei 2012 :: 14:40 permalink


Mijn man dreigt nu dat hij mijn dochter van me af zal nemen als ik bij 'm wegga. Aan de ene kant wil ik het haar ook niet aan doen om haar van haar vader weg te nemen want zij is gek op hem. Wat moet ik nu doen?
Kan iemand mij vertellen wat er zou gebeuren als ik mijn spullen pak en weg ga? Krijg ik dan een regeling met mijn dochter? ik kan geen stappen met advocaten gaan ondernemen en durf ook geen aangifte te doen van huiselijk geweld, hij mishandelt me vaak. Ik durf het niet want we leven nu nog ondr 1 dak en als hij daar lucht van krijgt dan maakt ie me af.
Wat zou er gebeuren als ik weg ga, een ander onderkomen heb bij iemand? Dan ben ik tenminste veilig, maar wat gebeurt er met mij en mijn dochtertje? Mag ik haar dan nog wel zien?
reageer


:: dre :: donderdag 5 september 2013 :: 10:53

Niet weggaan zonder kind! Dan kan je je rechten verliezen en krijg je alleen recht op eens in de twee weken. Ga naar een blijf van mijn lijf huis!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!