plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Joke :: zaterdag 2 februari 2008 :: 01:05 permalink


Ik ben ongelofelijk blij dat deze website bestaat. Eindelijk heeft iemand dit initiatief genomen. Een initiatief waar ik al de hele tijd over denk en over praat om te nemen. Ik zit al jaren op internet te zoeken en opeens kwam ik jullie tegen. Ook heb ik ooit een poging ondernomen om contact te leggen met een incestorganisatie om de mogelijkheden te onderzoeken om een afdeling moeders tegen incest op te zetten. En jullie hebben dit initiatief genomen. Nogmaals bedankt.

Ik heb 3 jaar geleden aangifte gedaan wegens incest door de vader van mijn toen 3 jarige dochter en de omgang gestopt en sindsdien heb ik ervaren dat wanneer ik dacht nog ontluisterender kan niet, kon het toch. En dit m.n. in contact met instellingen. Ik heb ook een handjevol goede ervaringen met ze maar over het algemeen heb ik begrepen dat er uiteindelijk gekozen wordt voor de eigen instelling en niet voor het kind. Maak maar eens een overzicht van al die mensen en instellingen die in het belang van het kind zeggen te opreren en hun conclusie en het te volgen pad en vergelijk dat met jouw mening.

De vaderlobby is goed georganiseerd en opereert vaak volgens een vast stramien. De lompheid en verregaande grofheid van hun advocaten heeft me vaak gegrieft en heeft zelfs voor plaatsvervangende schaamte gezorgd in de rechtszaal. Probeer om je advocaat klachten te laten verzamelen.
Ze plakken je allemaal een psychiatrische diagnose zoals borderline, pas-syndroom en verwaarlozing. Ze schrijven een biljoen klachten over de Raad voor de Kinderbescherming en aanverwante organisaties als ze een voor hen onwelvallig rapport schrijven ( en die instellingen lijken er nog gevoelig voor ook). Ze hebben een nepdokter in dienst die je probeert te benaderen onder valse voorwendselen. Dien een klacht in.

Deze site kan een begin zijn van het bundelen van krachten. Hoe moeilijk ook: houdt hoofdzaken van bijzaken gescheiden. Blijf strijden voor de veiligheid van onze kinderen.

Ik hoop op reacties
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!