plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: johanna :: maandag 23 juli 2012 :: 00:42 permalink


Ik, moeder van een kindje van ruim een jaar loop ook behoorlijk tegen het 'rechts' systeem op. In plaats van slachtoffer, ben je dader in de ogen van de rechter. Het is 'in het belang van het kind' heb ik al te veel gehoord.

Het is tijd dat er iets aan gedaan wordt. De verhalen verzamelen is één ding, maar wat wordt er nu daadwerkelijk gedaan door jullie?

Ik wil dat er iets in de wet gaat veranderen. Het is toch te gek voor woorden dat je als moeder niet voor je kind op kunt komen zonder gezien te worden als hysterische ex die het op vader gemunt heeft?

Mijn dochter is het belangrijkste in mijn leven. Zij mag heus haar vader zien. Ik wil echter haar vader NIET zien. Hij heeft recht op zijn kind, maar niet (meer) op mij. Ik wil niet dat mijn dochter letterlijk tussen de confrontatie tussen mij en mijn ex terecht komt. Zij heeft hier niets mee te maken.

Er wordt door de rechter gezegd dat ik in mijn 'NETWERK' mag kijken wie het kind aan vader wil overdragen. Dit moet echter 2 x per week gebeuren en de ene dag 10 uur en de andere 4. (is dat niet al te veel?!). Er is niemand te vinden die dat kan doen. Er is echter ook geen instantie te vinden die dit wil doen (maatschappelijk werk, blijf van mijn lijf, jeugdzorg). Mijn ouders (op leeftijd) doen het nu voor me, omdat ook zij vinden dat dochter niet tussen ouders in verzeild moet raken.

Ik begrijp dit niet. Dit is voor mijn ouders buitengewoon belastend (emotioneel gezien). Moeder zit al aan de slaappillen omdat ze anders de nacht ervoor niet slaapt. Ze trilt de hele ochtend als ze het kind heeft over gegeven.

Die 2x per week moet het kind dus naar vader. Zonder uitzondering. Dit betekent dat ik nooit meer een weekend met mijn kind heb (1 omgangsdag is elke zaterdag) en het betekent ook dat ik nooit meer op vakantie kan. Er is namelijk ook een dwangsom uitgesproken wanneer ik het kind niet overgeef.

Dit is niet te geloven. Ik heb haar altijd mee gegeven. Alleen niet aan hem persoonlijk. Dit kunnen ze me toch niet verplichten? Alleen omdat ik moeder ben geworden, is het plotseling mogelijk iemand te verplichten een ander te zien?!!

Wat gaan we hieraan doen? Hoe gaan we dit doen? Dit is schending van mensenrechten (o.a. recht op privacy).

Ik heb er geen bezwaar tegen wanneer dit op jullie site wordt gepost, maar dan moet er ook wel iets GEBEUREN. Ik help graag mee. Wie nog meer?!
reageer


:: Walhalla :: woensdag 22 mei 2013 :: 15:29

Ik zit ook met een mishandelende ex en een dwangsom van 20.000. Ik heb er echter voor gekozen op een gegeven moment mijn kind toch niet meer onbeschermd aan mijn ex mee te geven, want ik vond het niet meer verantwoord, en geld mag natuurlijk geen criterium zijn om de veiligheid van je eigen kind te (laten) schaden. Mijn ex heeft idd dwangsommen laten innen door een deurwaarder (kon ik niet betalen; de beslagvrije voet werd pas na maanden vechten gerespecteerd). Wij zaten in de armoede omdat de bakrekening was leeggehaald en mijn inkomen en huur- en zorgtoeslag en kinderkortingen en kinderbijslag was geconfisceerd door de deurwaarder. Mijn ex moest uiteindelijk de deurwaarderkosten betalen (meer dan 1000) zonder dat hij iets kreeg, en werd daarom woest op mij. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit allemaal bedacht is om het belang van het kind te dienen!

Misschien kun je ervoor kiezen af en toe de dwangsom dan maar te betalen zodat je rustig eens op vakantie kan. Het is belachelijk en de omgekeerde wereld, maar je zou het ook kunnen zien als een afkoopsom om je welverdiende rust te koesteren.

En kijk of je via een goede advocaat een andere omgangsregeling kan bedingen bij de rechter. Het is een investering waard.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!