plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Lichtzoeker :: woensdag 6 februari 2008 :: 17:12 permalink


Ik ben getrouwd in het buitenland en werd meteen zwanger. Mijn(buitenlandse) ex is daarna met mij naar Nederland gekomen en de problemen begonnen ook vrij direct, waaronder mishandelingen en bedreigingen.

Toen mijn kind pas geboren was heeft hij het huis verlaten en heb ik bericht aan de IND dat zijn verblijfsvergunning op grond van gezinsvorming niet meer geldig was.
De vader heeft nooit om het kind gegeven, is nooit geïnteresseerd geweest in het kind en was ook niet bij de bevalling.

Hij heeft later op grond van verblijf bij kind een verblijfsvergunning aangevraagd. Ik heb tegen de IND gezegd dat er geen sprake is van verblijf bij kind, kort gezegd hij gebruikt het kind om in Nederland te mogen blijven, maar de IND zegt als hij een omgangsregeling krijgt en alimentatie betaald mag hij in Nederland blijven.

Nu vraagt hij de minimumomgangsregeling en geeft aan een (zeer laag bedrag) aan alimentatie te willen betalen. Hij heeft het kind meer dan een jaar niet gezien en geen enkele poging gedaan om naar het kind te informeren. Zijn doel is duidelijk.

Ik heb aangiftes gedaan wegens mishandeling en bedreiging met
getuigeverklaringen die naar de Officier van Justitie zijn verzonden.

De RvK is ingeschakeld om te kijken of er een omgangsregeling komt.

Ik ben uit angst ondergedoken met mijn kind. Heeft iemand advies?
reageer


:: Daantje :: dinsdag 9 september 2008 :: 23:08

Beste Lichtzoeker,

Ik zie dat je berichtje al van een tijdje geleden is. Ik zit in soortgelijke situatie. Hoe is de situatie nu bij jullie?

Ik las je bericht en het leek net alsof het bericht van mezelf was.

:: lichtzoeker :: donderdag 11 september 2008 :: 08:08

Beste Daantje,

Mijn situatie is niet veranderd. De RvdK heeft een rapport uitgebracht en advieseert aan de rechter om geen omgang met de vader tot stand te laten brengen. En dat de moeder de eenhoofdige gezag krijgt over het kind.

De rechtzitting was in juli en eind september doet de rechter een uitspraak.

Ik ben nog steeds bang, voor hem en voor de uitspraak.

:: lichtzoeker :: maandag 22 september 2008 :: 21:37

De Rvdk heeft het advies uitgebracht voor geen omgangsregeling en het eenhoofdige gezag aan de moeder.
Nu had ik kort geleden de rechtzitting, maar vond dat de rechter moelijk deed over het advies. Ons kind is bijna 23 maanden mijn ex heeft haar nu 22 maanden niet gezien en heeft de omgangsregeling nodig om in Nederland te mogen blijven.
Tijdens de rechtzitting heeft hij mij geprobeerd zwart te maken en geen enkel keer over het kind gehad.

Uitspraak is op 28 september 2008. Ik heb enorm last van stress. Kan iemand mij enig advies/raad of juist mischien een klein beetje licht bieden?
Of misschien heeft iemand wel ervaring hierover?

:: lichtzoeker :: maandag 22 juni 2009 :: 18:23

Aan bezorgde moeders,

De uitspraak van de rechter was in 2008 en de rechter heeft het advies van de RvdK overgenomen. De voogdij voor moeder en geen omgang met het kind voor de duur van 2 jaar. Precies 3 maanden later, op de laatst mogelijke dag is mijn ex in hoger beroep gegaan tegen de beslissing. Mijn ex heeft omgang nodig voor verblijfsvergunning
We zijn maanden later ik heb nog niks gehoord van het hof deze kan nog lang duren volgens mijn advocaat.
In tussen zit ik nog steeds ondergedoken en met veel angst. Wie kan mijn bagage vol van angst verlichten? Wat kan nog meer de uitspraak zijn? Kan deze ineens veranderen?

Geef me ajb een beetje licht....

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!