plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Thea :: dinsdag 11 december 2012 :: 22:22 permalink


Zijn er hier moeders die hun kind naar een omgangshuis hebben moeten brengen en dat de omgangsbegeleiding de omgang stop heeft gezet, omdat het kind het niet aan kon/overstuur was/niet wilde?

Ik hoop dat iemand ervaringen kan delen, of er ook rechters zijn die je kind na 2 maanden weer richting een omgangshuis sturen.

STERKTE AAN ALLE MOEDERS DIE AAN HET VECHTEN ZIJN. Ik zou willen dat we elkaar konden helpen en krachten konden bundelen. Spijtig genoeg worden er nog teveel handen boven het hoofd van de vader gehouden, ook als deze geen goede invloed op kinderen hebben :(
reageer


:: XXXX :: dinsdag 5 augustus 2014 :: 14:08

Mijn beide kinderen moesten naar het omgangshuis.....Vader heeft sinds februari geen contract gehad met neide jongens. Mijn jongste zoon werd door vader geslagen, er werd door vader 2x een zelfmoorpoging gedaan, vader ramde een mes in de tafel op een paar cm afstand van mijn hand in het bijzijn van beide jongens. Jongens zijn als de dood voor hun biologische vader, nu wil de kinderbescherming een OTS opleggen. Ik zie het al gebeuren dat de huisvoogd beide kinderen verplicht om omgang met vader te hebben. Mijn oudste zoon (12 jaar) vierde afgelopen week zijn 12e verjaardag....voor het eerst sinds februari 2012 stuurde vader een klein pakketje naar hem op. Mijn zoon weigerde dit pakket, hij wilde niks van "die man" ontvangen. Zegt genoeg denk ik.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!