plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Indra :: maandag 11 februari 2008 :: 11:40 permalink


Ik heb nu geen tijd om het hele verhaal op te schrijven, maar zou dolgraag weten waar ik info kan vinden over het feit dat mijn dochter van 9 absoluut niet naar haar vader wil.
Voor haar veiligheid ben ik getrouwd gebleven tot ze 9 was. Haar vader heeft haar de afgelopen twee jaar nauwelijks gezien en zij haat hem tot in het diepst van haar ziel over alles wat hij ons aangedaan heeft. Toen ze twee was wenste ze hem al dood. Heel erg eng.

Nu heeft de rechter een bezoekersregeling opgelegd die steeds uitgebreider wordt tot om het weekend het hele weekend vanaf september 2008. Mijn dochter wil dit absoluut niet en is nog steeds doodsbang voor haar vader. Ze heeft echt een week nodig om weer zichzelf te worden na de vier uurtjes die de bezoekersregeling nu is.
Wat ik graag wil weten is wat er gebeurd als zij gewoon niet meegaat als hij haar op komt halen. Als ze gewoon de deur niet opent. Heeft iemand hier een antwoord op of ervaring mee?

Alvast bedankt!
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!