plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Walhalla :: donderdag 31 januari 2013 :: 17:53 permalink


Onlangs was er een zitting omdat BJZ de (omgangs)-OTS wilde verlengen, en die is, geheel tegen alle verwachtingen van de meeste ervaringsdeskundigen, AFGEWEZEN door de kinderrechter! De rechter had het recente rapport van de ombudsman gelezen over omgangsOTS http://www.bezorgdemoeders.nl/nieuws/121/ombudsvrouwen_schrijven_rapport_over_ots_bij_omgang.html
En ik had haarfijn mijn onschuld aangetoond met verklaringen van betrokkenen en de valse beweringen van BJZ weerlegd met bewijzen (het heeft me ruim een maand gekost). De partijdigheid van de gezinsvoogd werd de rechter duidelijk. Tezamen met rapporten als dat van Samson wordt steeds duidelijker dat BJZ niet voor de kinderen opkomt en dat wij zelf alternatieven moeten zoeken. Die had ik dan ook zelf aangedragen: mijn plan werd door de rechter goedgekeurd.

Voor wie de uitspraak als jurisprudentie wil gebruiken om van haar eigen OTS af te komen: laat het je advocaat opzoeken, of zoek contact met mij. (jurisprudentie= een uitspraak van een rechter is bindend, en geldt ook als leidraad voor uitspraken die daarna komen! vraag je advocaat hoe het precies zit)
veel succes allemaal en WE KUNNEN HET ECHT!
reageer


:: Diana :: donderdag 8 mei 2014 :: 23:04

Ben bijna van de ots af. Moet alleen nog de bezoekregeling met de vader van de kinderen regelen. Dit zou door de gezinsvoogd op papier gezet worden. Ben al vijf jaar in gevecht met bjz. Ben de kinderen drie jaar kwijt geweest.

De vader wil de kinderen 1x per maand een dag van 10.00-19.00 uur. Hoe moeilijk kan het zijn om dit op papier te krijgen. Nou, ze is al vanaf 21-2-14 bezig. Het schiet gewoon niet op. Ze heeft al die jaren mijn pgb-aavraag tegengehouden. Heb dit jaar iemand in de arm genomen en heb nu een awbz-indicatie waarmee ik nu bezig ben om dit om te zetten naar pgb. Heb nl. twee jongens van 9 en 12 met ADHD (beiden) en de ene PDD NOS en de andere Asperger.

Ik wou dat ik bjz nooit, maar dan ook nooit had ingeschakeld. Mijn valkuil is dat ik soms zo boos word op de situatie (onmacht) waarin in dingen zeg die ik nooit had moeten benoemen.

Ik word er doodmoe van.

Dus als je nog tips heb graag.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!