plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Nadia :: zondag 3 februari 2013 :: 23:56 permalink


Dag moeders,

Wie kan mij vertellen hoe het anno 2013 zit met de wet omtrent verkrijgen van een verblijfsvergunning op basis van omgang met je kind? Mijn (nu nog) man probeert op allerlei manieren zijn verblijfsvergunning te houden over de rug van ons zoontje. Heb een paar maanden geleden de echtscheiding aangevraagd en sindsdien doet hij er alles aan om de uitspraak uit te stellen door alles te dwarsbomen. Hij heeft mij nooit benaderd in de maanden voordat ik de echtscheiding aangevraagd heb om de kleine te zien, en nu wil hij ineens een omgangsregeling??!! En als ik niet akkoord ga dan gaat zijn advocaat om een voorlopige voorziening vragen bij de rechter.

Wie kan mij helpen wat ik het beste kan doen? Ik weet het gewoon even niet meer. Wat mij betreft gaat hij terug naar land van herkomst, ons zoontje heeft niks aan een vader die hem alleen gebruikt voor zijn papieren.

Groetjes,
radeloze moeder
reageer


:: strijdende moeder :: vrijdag 10 januari 2014 :: 17:51

Beste moeders,

In 2009 ben ik ook op deze website geweest. En ik raak zeer geirriteerd door alle verhalen die ik lees. Ze zijn de bizar voor woorden net als mijn verhaal. Ik moet zo gaan koken dus heb even geen tijd om het op te schrijven maar zal het zeker op een later tijdstip doen.

maar wat ik alvast wil plaatsen is dat het duidelijk is dat deze problematiek niet serieus wordt genomen. En ik denk dat dit gendergerelateerd is.

Eigenlijk zou je als je sec naar deze verhalen kijkt altijd tot de conclusie komen van: Meisje Meisje ach wat ben je toch naief geweest. Zo veel mensen hebben dat tegen mij gezegd. Dit terwijl wij als moeders best weten dat we misschien op sommige punten fouten hebben gemaakt zoals elk mens doet.'
Maar dat ontlaat de vader niet van zijn plicht om normaal te doen. En dat geeft hem niet het recht om door te gaan met liegen, frauderen, mishandelen, ontvoeren, en dan vrolijk toch zich verschuilen achter art 8 EVRM .

Vandaag heb ik gesproken met een familierechtadvocaat die tevens vreemdelingenrechtadvocaat is. En ja hoor van hem kreeg ik ook te horen: maar mevrouw ik snap best dat u boos bent maar goed he u heeft destijds zelf voor deze situatie gekozen dus bent u ook zelf verantwoordelijk.
Ik weet niet of dit komt omdat het gewoon een stugge man is of dat het uberhaupt komt omdat hij een man is.

In mijn geval heeft mijn expartner gelogen over zijn situatie en verblijfsstatus en voor ons religieus huwelijk een verblijfspasje laten zien dat achteraf ongeldig bleek te zijn. Ik ben voor het religieus huwelijk nog bij zijn tante langs geweest en hij heeft meerdere malen de kans gekregen om de waarheid te vertellen.Tevens is er nog navraag over hem gedaan door een geestelijke en alles was volgens hem betrouwbaar.
Later heeft hij bekend dat hij zijn tante had opgedragen om de waarheid te verzwijgen en dat hij tegen mij ook de waarheid had verzwegen omdat hij van mening was dat ik anders niet met hem in zee zou zijn gegaan. waarop mijn antwoord was dat hij dat juist had.

Als ik kijk onder het woord oplichting komen de praktijken van mijn expartner overeen met oplichting. Het enige verschil is dat er geen financiele schade aan mij is toegebracht. In zo'n geval staat daar 6 jaar op en het is een strafbaar feit en valt dan ook niet onder familierecht.
Maar omdat dit dus in de relationele sfeer gebeurd en 'vrouwen'hiervan de dupe zijn wordt het naar mijn mening afgedaan als eigen schuld dikke bult.

Die zelfde advocaat zou onploffen als zijn oude vader naif een nep ING mailtje zou beantwoorden en hem zijn spaargeld afhandig gemaakt zou worden onder valse voorwenselen. Nee want dan is het wel oplichting.
Maar als vrouwen worden misleid en mannen met hun willen trouwen onder valse voorwendselen en vervolgens gebruiken ze de door henzelf gecreerde situatie om verblijfsvergunning af te dwingen op basis van oh zo bekende artikel 8 EVRM.
Dan heeft het ineens niets met oplichting van doen. En hebben WIJ daar zelf voor gekozen.
Mijn vraag is dan ook: HOE KAN JE ZELF ERGENS VOOR KIEZEN ALS IEMAND JOU OPZETTELIJK EEN ANDERE VOORSTELLING VAN ZAKEN GEEFT. Dit kan iedereen namelijk overkomen.

Dit is mijn irritatiepunt.

Excuses voor mijn ontploffing.
Ik zal mijn verhaal later posten.

Met vriendelijke groet

Strijdende moeder

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!