plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Chris :: donderdag 7 februari 2013 :: 12:30 permalink


Ik was samenwonend, mijn ex heeft (gelukkig) niet erkend. Ik ben in de 15e zwangerschapsweek in de steek gelaten, ons gezamenlijke huis uitgezet, en vlak na de bevalling kwam meneer mijn kind opeisen. Nu, ruim een jaar verder, heeft meneer het voor elkaar gekregen om via een voorlopige voorziening mijn kind elke zaterdag op te halen en mee te nemen van 15 tot 18 uur. Sorry???

Ik heb voor mijn bevalling een fantastische man leren kennen die de papa voor mijn kindje is, ik heb 4 mediationpogingen ondernomen die door meneer afgeketst zijn, ik heb een trauma opgelopen door hem en ben inmiddels 20.000 euro lichter. Ik ben zwanger van de tweede en ons gezin zou het geluk tegemoet kunnen zien, maar helaas, mijn ex weet ons gezinsleven te verstoren met deze belachelijke zaak.

Tijdens het kort geding heb ik bewijzen van de huisarts, psycholoog en mediationgesprekken overlegd, maar die zijn door de rechtbank in de bureaula gelegd. Inmiddels heb ik een gesprek met een curator gehad die moet oordelen over de erkenning, die meneer toch wel gaat krijgen. Pardon??? Hij laat mij en mijn kind barsten en vervolgens eist hij alles op?

De bodemprocedure is pas volgend jaar en nu moet ik voorlopig elke zaterdag (jawel, wij hebben geen weekend meer) mijn 13 maanden oude zoon meegeven aan iemand die niet eens weet hoe hij een luier moet verschonen en die mijn zoon niet kent. Op een tijdstip waarvan iedere moeder weet dat het juist de moeilijkste uren voor een klein kindje zijn (middagdutje, aan het einde van de dag moe...)

Ik ben ten einde raad! Ik wil de RvK en BJ erbuiten laten, want wij zijn een doorsnee gezin en mijn kind heeft een papa! Ik heb niet het gevoel dat RvK mij verder kan helpen, die zullen ons alleen maar dieper in de put helpen. Ik weet het niet meer! Ik wil mijn kind beschermen omdat ik van mening ben dat een kindje wel een mannelijk rolmodel nodig heeft (zijn papa die hem toevallig niet verwekt heeft), maar dat zijn biologische verwekker zijn jonge prille leventje niet hoeft te verstoren. Dat komt later wel. En nee, ik ben geen moeder die wraak wil nemen, of haar kind zijn papa onthoudt... want die heeft hij al. Ik voel me in de steek gelaten door deze belachelijke wet, want mijn kind heeft hier niets aan. Help!
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!