plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Johan :: vrijdag 10 mei 2013 :: 16:18 permalink


Mijn naam is Johan en wil hier toch een verhaaltje doen over mijn schoonzus,

Zij is ongeveer 3 weken geleden gevlucht uit hun huis met 5 kinderen, vanwege onder andere het huiselijk geweld naar de kinderen en naar haar, waardoor ook de relatie voor haar kant ten einde kwam, zonder geld en alleen wat kleding is ze naar haar ouderlijk huis gevlucht.

Ze heeft 3 zoons van 12,9 en 5 en 2 dochters van 2 en 1 jaar oud.
De oudste zoon heeft gedragsprobleem (soort borderline) en de andere 2 zoons zijn autistisch, over de dochters is nog niks te zeggen,maar volgens mij hebben hun niks.

Na een week bij opa en oma te zitten, bleek dat de oudste zoon nog contact had met zijn vader, geeft niks opzich....maar hun vader was dus zijn oudste zoon via de telefoon aan opstoken, waardoor de oudste zijn broertje onder zich mee in opnam.
En vanwege zijn gedragsproblemen en beginnend puber,ook waarschijnlijk te bang voor zijn vader, heeft ie tegen hem gezegd dat hij geslagen is door mama en door oma, heeft de vader Jeugdzorg gebeld. Ze hebben nog nooit een vlieg kwaad gedaan!..hij wel..! Ze kwamen nog dezelfde dag de 2 oudste ophalen, ze zitten nu in een crisisopvang. De andere 3 mochten nog blijven.

Als je de 3 kinderen ziet dan lijkt het net of ze nu eindelijk vrij zijn weet je wel, lachen,spelen, krijgen een mooi kleurtje in hun gezicht en komen weer wat grammetjes aan. En dat in 2 weken.

Nu is de vader zo bezig dat de oudste zoon aan het verkondigen is dat de moeder de kinderen mishandeld tegen Jeugdzorg, weet nu nog niet of er echt aangifte is gedaan hoor. Maar dat betekent dat ze straks de andere 3 ook gaat kwijt raken.

Ze heeft nu wel al het een en ander geregeld, zoals uitkering/bijstand, zodra ze dat heeft kan ze pas aan een Advocaat, bezig met nieuwe woonruimte en de jongste zoon moet weer naar school dus ook vervoer voor geregeld.

Ze doet haar best,maar ik zie binnenkort echt instorten, gezien nu met de gedachte loopt de andere 3 ook kwijt te raken.

Met zoeken op internet naar info, kwam ik hier terecht en moet zeggen dat ik het echt erg met iedereen te doen heb, verschrikkelijk is het gewoon..sterkte aan iedereen...
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!