plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Leeuwin :: zondag 23 juni 2013 :: 00:15 permalink


Beste moeders,

Ik denk dat het belangrijk is dat we ons, onszelf onze kinderen zichtbaar maken en onze verhalen laten horen. Ikzelf ga inmiddels al bijna 3 jaar van zitting naar zitting en heb slechte ervaringen met de RvdK en weiger mijn dochter en mezelf over te leveren aan het omgangshuis. Stiefvader moeder en grootouders worden niet geloofd over hun observaties over hoe biologische vader naar mijn dochter doet en hoe slecht zij op hem reageert daarentegen wordt alles wat deze man beweert klakkeloos aangenomen. Het systeem staat toe dat hij mijn dochter en haar directe leefomgeving schade mag worden aangebrenen en het belang van een man met wie mijn dochter geen hechtingsband heeft en bij wie zij zich niet veilig voelt boven ales gaat. Belangrijke klachten tegen de Raad zijn gegrondverklaard , zowel door de directeur zelf als door de externe klachtencomissie maar de reactie is niet ' we moeten het onderzoek inderaad opnieuw doen', maar we zullen het in de toekomst beter doen. Ondertssen bepaalt een rapport dat aan alle kanten rammelt, onprofessionaliteit, blinde vlekken, en het feit dat je als moeder al met 10-0 achterstaat voor de rechter het leven van mijn dochter.


Inmiddels ben ik al mijn vertrouwen in instanties verloren, ook door alle verhalen die ik al gehoord heb. Uiteindelijk kan het welzijn van het kind ze niet echt wat schelen.
Moeders, we moeten ons laten horen! Desnoods ook in rare pakjes van stripfiguren of verkleed als leeuwinnen die voor het welzijn van hun kinderen vechten.
Misschien moeten we een zwartbok maken en deze aan de tweede kamer, minister etc aanbieden, verhalen verzamelen etc. Ik wil mij graag hiervoor inzetten maar heb wel input van jullie nodig.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!