plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: kitty :: maandag 9 september 2013 :: 14:17 permalink


hallo iedereen, deze verhalen zijn vrij herkenbaar voor me. Ik ben een jaar geleden bij mijn ex weg gegaan.

in 2009 kregen wij een relatie, begin 2010 bleek ik zwanger, en diezelfde maand werd hij gearresteerd door de politie. Vanwege mijn zwangerschap heb ik besloten mijn ex het voordeel van de twijfel te geven daar hij alle betrokkenheid ontkende en ik hoopte dat door de zwangerschap en zijn gevangenschap hij zou leren en daarna niet meer het criminele pad te belopen.

Een jaar later kon mijn ex met weekendverlofen, en ik had er vertrouwen in dat hij zijn lesje geleerd had. Hij zat nog in de gevangenis maar met meer vrijheid en zou begin 2012 vrijkomen. Ik besloot dat ik graag een 2e kindje wilde. Begin 2012 ben ik gaan samenwonen met mijn ex, ik was toen zwanger van mijn zoontje. op het moment dat wij samen in 1 huis wonen was mijn leven een hel. Hij mishandelde mij zowel fisiek als verbaal, en ook ons dochtertje werd uitgescholden wanneer ze niet precies deed wat hij wilde. Na de geboorte van mijn zoontje had ik hier genoeg van en ook daadwerkelijk naar de politie gegaan.

Nu zijn wij bezig in het proces omdat de vader een bezoekregeling wil. Hij heeft mij vaker gedreigt dat wanneer hij de kinderen zou krijgen mijn leven een hel zou worden en ik mijn kinderen niet meer zou terug zien, ook is hij weer (of nog steeds) betrokken in de criminaliteit.

Ik zou nu heel graag informatie willen over de dingen die ik kan doen om mijn kinderen veilig te houden indien hij een bezoekregeling krijgt. (ik heb eenhoofdig gezag) mijn kinderen hebben ook de turkse nationaliteit gekregen toen hij ze heeft erkend, dit zonder dat ik me hiervan bewust was. Kan hij nu een paspoort aanvragen zonder mijn toestemming?

Als mijn kinderen eenmaal in turkije zouden zitten zou het indien niet onmogelijk, jaren duren voordat zij weer in Nederland kunnen terug keren, dus alle informatie om dit te voorkomen is welkom! ik kan niets terugvinden over wat voor rechten de vader heeft bij het turks consulaat betreft mijn kinderen?! Weet iemand waar ik dat kan terugvinden?

Alvast heel erg bedankt.

reageer


:: Mila :: vrijdag 8 november 2013 :: 18:46

Voor een turks paspoort moeten beide ouders tekenen, maar als je ex je kindje eenmaal over de grens heeft, heb je een heel groot probleem.
Ook ik heb n buitenlandse ex met een zware persoonlijkheidsstoornis en ook hier is er die dreiging. Als je echt denkt dat hij ertoe in staat is, hou je kind zover mogelijk bij hem weg! Dit gaat alleen nog maar om eerwraak. En het lijkt erop dat het 'rechts'systeem idd discrimineert, namelijk ONS, de nederlandse moeder die er altijd voor het kind is.
Sterkte meid, ook ik weet helaas hoe dit voelt.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!