plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Barbara :: donderdag 26 juli 2007 :: 13:24 permalink


Mijn man heeft vanaf de geboorte van onze kinderen laten zien dat hij niet in staat is om voor hen te zorgen of hen op te voeden. Talloze malen heb ik mijn kinderen op moeten vangen nadat ze door hun vader waren vernederd, geschopt, geslagen, opgesloten etc.

Ik heb hulp ingeroepen bij een GGZ-instelling toen onze zoon van 6 depressieve klachten ontwikkelde, en aangaf het liefst doodgemaakt te worden, "omdat hij toch nooit iets goed kon doen". De hulpverleningsinstelling constateerde agressieregulatieproblematiek bij mijn man en adviseerde ouderbegeleiding. Dit hielp niets, omdat mijn man ervan overtuigd was dat alle problemen werden veroorzaakt door mij en door de kinderen.

Nadat het geweld tegen mij en hen de spuigaten uitliep ben ik samen met de kinderen ondergedoken en heb in overleg met het AMK een procedure voor Voorlopige Voorzieningen opgestart, om de kinderen officiëel toegewezen te krijgen. Mijn ex verdedigde zich door te verklaren dat híj altijd voor de kinderen had gezorgd, en dat ik daar te depressief en leugenachtig voor was. Hij maakte zich ernstig zorgen over de kinderen, nu ze bij mij waren, en wilde dat ze alle 3 zo snel mogelijk weer zouden terugkeren naar hun "vertrouwde omgeving". De kinderen werden niet gehoord, de toewijzing aan mij werd uitgesproken, en een onderzoek door de Raad opgestart, maar tegelijkertijd werd meteen een omgangsregeling afgedwongen. Mijn 3 kinderen moesten de helft van de zomervakantie verblijven bij de man die voorheen nog niet met ze kon eten zonder dat er klappen vielen! Gelukkig heeft hij een moeder en een nieuwe vriendin die ervoor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren als ze daar zijn.

Ondanks alle documentatie van de GGZ-instelling en de verhalen van de kinderen over datgene wat hen al die jaren was overkomen besloot de Raad voor de Kinderbescherming dat er ("op dit moment") geen aanwijzingen waren dat één van beide ouders niet goed voor de kinderen zou kunnen zorgen. De kinderen zijn onder toezicht gesteld omdat wij als ouders niet goed kunnen communiceren over de zorg voor de kinderen, en elkaar als ouders diskwalificeren.

Ik ben duizenden Euro's kwijt aan rechtszaken om de kinderen bij mij te kunnen laten blijven wonen, terwijl mijn enige doel was hen een veilige plek te bieden.

Op het terrein van voortgezet en/of gelijkwaardig ouderschap na echtscheiding vanwege kindermishandeling heeft Nederland duidelijk een draadje gemist!
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!