plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: rebell :: woensdag 20 november 2013 :: 22:35 permalink


Hier een oma die zich grote zorgen maakt en zich afvraagt wat de rechten van de biologische vader zijn.

Twee jaar geleden komt mijn dochter van toen nog 16 thuis met nieuwe vriend. Een Poolse jongen van 23 jaar. Geen dak boven zijn hoofd en geen werk dus zat hier al snel iedere dag aan tafel en sliep hier. Hij heeft een ex vriendin waar hij ook een kindje bij heeft. Veel verhalen en blabla waar ik al vaak vraagtekens bij zette maargoed...Vreselijk veel ruzies en dan vernielde hij weer spullen van mijn dochter knipte kleding stuk etc.. Werkte af en toe maar meestal na 2 a 3 dagen was er wel weer wat en zat hij weer zonder werk.

November 2012 een arrestatie team valt mijn woning binnen, hij, mijn dochter en ik worden afgevoerd naar politieburo. Mijn dochter en ik mogen na een uur weer naar huis maar hij moet blijven. Op het politieburo word mij medegedeeld of ik weet dat mijn dochter zwanger is ondertussen net 17 jaar. Nee dat wist ik niet dat wisten ze zelf pas een dag.

Hij is opgepakt voor een woningoverval en inbraken. Heeft geen goed verleden naar blijkt en daarom ook dat arrestatieteam... Jullie begrijpen dat ik mijzelf even flink op het hoofd heb gekrabt toen duidelijk werd hoe deze jongen echt was.
Mijn dochter wilde kindje graag houden en dat is juli dit jaar geboren.

Hij is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Mijn dochter was hem al zat voor dat alles gebeurde en toen hij vastzat werd dat steeds erger, vooral ook omdat hij een vreselijke fantast is en zelf in al zijn verhalen geloofd. Zijn vader is bv al 2 keer doodgegaan en steeds weer herrezen en dat soort dingen. En dan vooral vasthouden aan zijn verhaal als je hem ermee confronteerd dat je zijn vader in Polen hebt gesproken en dat hij springlevend is...

Ze heeft alle contact met hem afgekapt en we gaan niet meer naar de bezoekuren omdat we van hem walgen. Hij heeft geprobeerd te ontsnappen om die kleine te ontvoeren want het gaat hem alleen om het kind en dan weer met een fantastisch verhaal dat wij gevaar liepen en hij ons wilde waarschuwen..tja...( het kindje wat hij heeft bij ex heeft hij ook al een keer te proberen ontvoeren bij de peuterspeelzaal)

Nadat we niet meer op bezoek kwamen begonnen de telefonische bedreigingen. Bv wil je net zoals mijn ex alleen nog met politie over straat, ik ga mijn kind zien wanneer ik wil en ga zo maar door.Ik heb geen levenslang en als ik vrij ben dan kom ik wanneer ik wil etc. Wij hebben de gevangenis gebeld en melding gemaakt en aangifte bij de politie gedaan. De politie kent dit heerschap zeer goed en heeft ons al gewaarschuwd dat het niet makkelijk gaat worden voor ons. Hij heeft een hele duistere kant.

Nu de vraag hij heeft het kindje niet erkend, kon ook niet omdat hij vast zit.. Ze heeft mijn dochters achternaam. En hij is gestoord en gevaarlijk. Hoeveel kans maakt hij op een omgangsregeling? Want dat wil hij gaan afdwingen.
Als hij het gaat doen met hier inbreken en vervelen dan is de politie binnen 1 minuut ter plaatse maar wat als hij met advocaat naar rechter stapt?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!