plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Yolanthe :: vrijdag 27 december 2013 :: 13:25 permalink


Op mijn 19e leerde ik mijn ex kennen. Na 1,5 jaar kwam ik erachter dat ik zwanger was. Vanaf de dag dat we wisten dat ik zwanger was begon de ellende. Geweld, intimidatie, bedreiging etc. Toen ik 20 weken zwanger was kon ik er niet meer tegen en ben ik bij hem weggegaan. Hierna werd alles heftiger, bedreigingen van mijn ouders, etc.

Ik heb altijd meegewerkt aan omgang en die heeft 4 jaar altijd plaats gevonden.
Nu kan mijn kindje praten en komen er vreselijke dingen aan het licht. O.a. Mishandeling, fysiek en mentaal, maar nog erger seksueel misbruik. Nadat ik dit verhaal hoorde vielen er veel puzzelstukken op hun plek. Blauwe plekken, paniek wanneer hij zijn vader ziet, etc. Nadat ik deze verhalen heb gehoord heb ik mijn kindje thuis gehouden. Vader was het hier niet mee eens en begon weer zoals vanouds met bedreiging en heeft nu een rechtszaak aangespannen.

Er is intussen een officiŽle aangifte gedaan en zelfs mijn kindje heeft 2 dagen getuigd. Verdere getuigen worden op dit moment nog gehoord.
Ik heb inmiddels 2 zittingen gehad en ik voel me zo vreselijk machteloos en niet gehoord want er is nu besloten dat er begeleide omgang moet komen en ik moet samen met mijn ex in therapie voor onderlinge communicatie.
Mijn kindje zegt iedere avond weer dat hij nooit meer daar naar toe wil en of ik hem dat kan beloven. Dit breekt echt je hart want je kan die belofte niet maken.

Bjz laat ons in de kou staan, de rechter vond maar dat ik een slecht moment had gekozen om de aangifte te doen en ik sta er overal alleen voor. Nu weet ik dat er binnenkort weer een zitting komt en dat er dan een definitieve uitspraak genomen word. Ik ben zo bang dat de uitspraak niet in het belang van mijn kindje is, maar voel me totaal machteloos want ik heb het niet in de hand.

Geregeld loopt mijn ex hier door de straat om alles in de gaten te houden, hij schrijft anonieme brieven naar allerlei instanties namens buurtbewoners dat ik een slechte moeder ben etc. Is er iemand die mij advies kan geven wat ik nog meer kan doen?
Dit mag mijn kindje nooit meer overkomen. Het is al 2x gebeurt en dat 2x te veel.
Ik ben echt ten einde raad en het voelt alsof ik mijn kindje niet kan beschermen.
reageer


:: Wanisi :: maandag 17 november 2014 :: 22:04

Waarom kunnen we er samen niet iets aan doen? Waarom worden deze stemmen niet allemaal gehoord? Vandaag mijn dochter van 12 blij dat ze nu voor het eerst toch echt gehoord mocht worden! En wat denk je? Toch verlenging OTS omdat ze volgens vader liegen en smoesjes verzinnen om er onderuit te komen. Een vader die zijn eigen kinderen voor leugenaar uitmaakt die komt er nog mee weg ook!
In wat voor land leven wij? Mishandeld, verkracht, maakt niets uit want vader heeft rechten en daar staat BJZ voor. Niet voor de kinderen, maar de belangen van de vader. Dit is de omgekeerde wereld echt waar! En moeders moeten maar hulpverlening zien te zoeken om alles te verwerken.
Vinden ze het gek dat kinderen niet meer naar hun vader toe willen. Kan er niet over uit, wat is er gebeurd met de rechten van het kind? Waarom niet hier in NL? Weet je wat mijn conclusie is? Alles draait om geld. Zonder BJZ geen inkomsten meer voor de rechters, advocaten etc. Dus dan maar BJZ te vriend houden, kost anders een baan. Veel belangrijker dan die duizenden stemmen van de kinderen. Alles draait om geld en macht in deze wereld. Onbegrijpelijk!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!