plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Lies :: zaterdag 28 december 2013 :: 14:37 permalink


Ik ben 14 jaar getrouwd geweest en 20 jaar samen met een pure narcist in het begin van de relatie was het super ik was zijn vriendin en hij gaf me het gevoel de belangrijkste te zijn maar na de geboorte vsn de oudste veranderde dit .er was wel vaker wat voor gevallen als het niet ging zoals hij dat wilde maar slap als ik was accepteerde ik dit!, na de geboorte kreeg ik steeds vaker het gevoel dat hij jaloers was op de aandacht die ik onze zoon gaf want nu was ik er niet meer 100 % voor hem en toen ene jaar later kwam nr 2 en werd het nog erger. niets was goed ik was een thuis blijf moeder en hij werkte aan zijn carriere verdiende goed en kon dit dus ook. ik genoot van de knullen en regelde verder alles in en om het huis incl de sociale contacten.

naar mate de kinderen ouder werden en meer hun eigen mening kregen werden de problemen groter vooral met de oudste een wwer woord accepteerde mijn ex niet en gebruikte zijn handen regelmatig en dit werd erger later schopte hij duwde mijn kind van de trap spuugde naar hem schold hem uit en ik ik stond er tussen in want als ik het opnam voor mijn kind had ik ruzie en anders liet ik mijn kind vallen en dit kon ik niet. mijn kinderen zijn mijn alles.

het laatste jaar is vreselijk geweest mijn ex heeft ons uit huis gezet bespuugd geschopt uit gescholden bedreigd diverse malen is er politie aan te pas gekomen maar iedere keer kletst hij zich er weer uit en komt overal mee weg, heel frustrerend. de jongens en ik zijn vorig jaar november gevlucht en hebben een aantal weken ergens anders verbleven totdat er met de voorlopige voorzieningen een uit spraak was geweest dat mijn ex de woning voor de duur van de scheiding moest verlaten, wij hoopte op rust kids weer naar schoolsporten spelen met vriendjes maar niets van dit constant zocht hij ze op viel ze lastig op school in de pauze na school op het fiets pad als ze buiten speelde noem maar op .

het is vreselijk te zien dat je kinderen bang zijn voor hun vader, hij kwam hier aan de deur zocht ruzie bedreigde me heeft mijn arm tussen de achterklep van zijn auto gedaan en hem meerdere malen dicht geduwd maar ook hier had hij een mooi verhaal voor voor de politie toen deze arriveerde en werd er gezegd als ik aangifte deed hij dit ook zou doen en we dus beide op het bureau moesten zitten die avond (handig met 2 kinderen in huis) heb dit dus niet gedaan.

maanden is mijn ex bezig geweest om te proberen de kinderen uit hus te laten plaatsen omdat ze niet naar hem wilde ook maar niet bij mij, hoe walgelijk hij heeft dit overal lopen verkondigen bij buren familievrienden noem maar op tot nu is dit niet gelukt er is ook geen reden voor volgens de psycholoog waarmee ik praat maar ze zijn wel onder toe zicht gesteld en ook hier probeert hij dit voor elkaar te krijgen. ik heb hier echt slapeloze nachten van weet hoe machtig die lui van jeugdzorg zijn en mijn ex is heel geraffineerd en vals en voordat mensen door hebben hoe hij is .
ik kan je vertellen het is een slopende anderhalf jaar geweest.

en hoop dat die scheiding nu eindelijk eens wordt uit gesproeken zodat ik verder kan met de kinderen. ik leef nu van een bijstand hij betaald niets maar leeft er zelf goed van met zijn nieuwe vriendin en haar kinderen zijn nieuwe gezin zoals hij het bij ieder een noemt ook fijn voor de jongens ze voelen zich ingeruild zoals ze dit zelf noemen.
zolang mijn ex niet de verantwoording neemt voor zijn daden vooral tegenover de oudste komt het nooit meer goed ben ik bang hij ontkent alles maar ik denk dat je met erkennen en er aan werken verder komt. toch heb ik hoop voor de toekomst
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!