plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Eventueel :: woensdag 22 januari 2014 :: 15:15 permalink


Allereerst veel sterkte voor jullie allemaal.

Ik had een tijdje contact met een afrikaan. Hij mishandelde mij geestelijk en als ik er langer was mee doorgegaan denk ik ook lichamelijk. De laatste keer wilde ik geen seks meer met hem, omdat hij het voor de zoveelste keer had uitgemaakt( hij leek wel een borderliner ) Hij kwam dwingend op mij af nadat ik opgestaan was, toen hij mij tegen mijn zin in, wilde gebruiken. Ik wilde ook geen seks meer met hem zonder condoom omdat ik het vermoeden kreeg dat hij mij zwanger wilde maken en ook zo via zijn ongeboren kind, hier een verblijfsvergunning wilde verkrijgen.

De laatste keer, deed ie toch maar een condoom om maar ik wilde het echt niet. Nou meneer was daar niet van gediend en kwam op mij af nadat ik naar de douche was gevlucht. Hij smeekte mij en ging zelfs smekend janken om toch zijn zin te hebben. Op moment dat ik en hij in de douche stond, was ik bang dat hij mij ging verkrachten, echt, dat had ik nog nooit met hem meegemaakt. Maar dat deed hij gelukkig niet maar ging mij toen wel vernederen. Ik moest condoom eraf halen en door toilet trekken. Ik had mij nog nooit zo vernederd gevoelt. Uiteindelijk ging hij weer terug naar de woonkamer en ben ik snel de voordeur uitgerend.

Al die tijd en dat was ik al wantrouwend over zijn bedoelingen met mij. Vreselijk gozer was het. Hij speelde altijd op mijn gevoel, alles wat hij verkeerd deed, draaide hij om zodat hij altijd leek alsof alles mijn schuld was. Ook probeerde hij mij af te zonderen van andere mensen. Gek genoeg heeft hij hier veel fans/vrienden en vriendinnen. Iedereen staat altijd voor hem klaar. Mensen waar ik voorheen nooit problemen mee had, moeten mij opeens niet meer. Vreemd hoor. Ook is dit iemand die niets zelf regelt maar alles een ander laat regelen. Hij denkt werkelijk dat hij mag blijven maar ik weet zeker dat hij moet vertrekken, want zijn reden van verblijf is veranderd en dat heeft hij niet doorgegeven.

Nu denkt hij dat hij via iets anders hier mag blijven maar dat gaat hem niet lukken. Meneer is zijn huis aan het veranderen, veel nieuwe spullen aan het kopen, terwijl er door het IND nooit is gezegd dat hij mag blijven. Hoe dom ben? Meneer is zo arrogant dat ie denk dat er voor hem andere regels gelden. Reden waarom ik wil dat hij vertrekt? Omdat hij mij al maanden stalkt. Hij midden in de nacht aanbelt. Ik mijn bel er al weken vanaf heb moeten halen, omdat ik anders elke nacht wakker werd gebeld. Nu wil ik op de dag van zijn eigenlijke vertrek, mijn bel er weer op doen, want ik wil verder met het leven. Meneer moet goed weten dat ik wel aangifte tegen hem ga doen, als hij mij weer lastig valt.

Hij woont vlakbij mij en iedereen vindt hem aardig, maar ik heb een hele andere kant van hem gezien en ik weet dat ik op mijn hoede voor hem moet zijn. Ik heb werkelijk niemand die mij beschermt en moet er in de avond veel uit, in het donker dus. Hij accepteert geen: nee. Nu even dit: ik kan mogelijk toch zwanger zijn geraakt. Dom he? Zeer dom van mij. Maar deze man had mij in zijn greep een paar maanden. Sinds een paar weken kom ik daar niet meer over de vloer en dat wil ik zou houden maar helaas woont hij vlakbij en heeft hij met iedereen die rond mij heen woont contact en komt hij daar ook over de vloer.

Weetje als hij hier toch nog mag blijven, dan ga ik verhuizen. Ik moet ook bekennen dat ik het hier ook niet naar mijn zin hebt maar hij is zeker ook een hoofdreden. Weetje ik ben iemand die zich nooit liet overnemen door andere mensen, maar deze man was het gelukt. Als ik zwanger ben houdt ik het kindje, hij moet vertrekken, walgelijke vent is het.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!