plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Mama1972 :: dinsdag 19 februari 2008 :: 13:11 permalink


Ik kwam jullie site tegen en ik ben op zoek naar lotgenoten.

Mijn ex en ik hebben 2 kinderen van 6 en 4 jaar. Al sinds we kinderen hebben kijkt hij niet naar de kinderen om. Alle beslissingen die er genomen horen te worden mbt de rechten van de kinderen neem ik. Ik voer eigenlijk al 6 jaar het gezag.

Volgens een deskundige die is ingeschakeld ivm de kinderen heeft mijn ex een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Mijn ex denkt alleen aan zichzelf, hij maakt zichzelf de centrum van de wereld, hij moet helemaal geweldig gevonden worden anders ontloopt hij contact, hij is totaal niet geïntereseerd in het welzijn van de kinderen. Heeft dit ook nooit gehad. Hij wil nooit ergens mee te maken hebben en heeft dit herhaaldelijk kenbaar gemaakt.

Terwijl hij nog nooit langer dan 6 uur alleen met ze is geweest, wil hij ze nu plotseling de kinderen elke 2 weken een weekend bij zich hebben,

Inmiddels heb we een kort geding gehad waarin gesproken werd over de omgangsregeling. Hij heeft de kinderen sinds dat hij weggegaan is, op eigen initiatief maar 1 keer gezien in 2,5 maand tijd. Hij gedroeg zich toen agressief, bedreigde mij de kinderen bij waren en probeerde de kinderen tegen mij op te zetten.
Ik heb de omgang op een gegeven moment tegen gehouden op advies van het AMK, Meldpunt Kindermishandeling en waarover ik niet in detail wil treden op deze openbare plek.
De rechter heeft toen aangegeven dat wij eerst met de Raad van Kinderbescherming erbij eerst afspraken moeten maken over de omgang.

Maar dat is juist het probleem. Ik ken mijn ex al 9 jaar lang. Ik WEET dat hij geen afspraken nakomt. Hij zal misschien wat sociaal wenselijk gedrag vertonen, maar zal ook gauw terug vallen op zijn oude gedrag. Hij heeft met mij namelijk niets te maken en is niet geïntereseerd in de ontwikkeling en belang van de kinderen. Dus morgen heb ik samen met hem een afspraak over de omgangsregeling bij de Raad. Ik vind het erg moeilijk om over het gedrag van mijn ex te praten, maar ik kan wel vertellen dat ik, hoe je het wend of keert, toch de kwaaie pier is in dit verhaal.

Je kan het als moeder nooit goed doen. Of je bent te makkelijk omdat je met iemand kinderen gekregen hebt die om wat voor redenen dan ook, niet spoort of je bent te moeilijk omdat je wil dat de veiligheid van je kinderen gewaarborgd wordt.

Let wel: ik ben niet tegen de omgang, ik vind dat de kinderen wel degelijk, ivm identiteitsontwikkeling hun vader moeten kennen, met dien verstande dat dat op een voor hen veilige manier gebeurd. Het lijkt mij niet in belang van de kinderen om alleen te zijn bij iemand die een dergelijk (onbehandeld) persoonlijkheidsstoornis heeft, dat bij hem gepaard gaat met agressie en suïcidaal gedrag in het bijzijn van de kinderen.

Ik zal hier in ieder geval blijven komen zodat ik wat van jullie kan leren en jullie van mij...
reageer


:: MiNiRo :: woensdag 19 maart 2008 :: 22:43

Jouw verhaal is bijna identiek aan mijn verhaal. De vader van mijn zoon heeft zich nooit betrokken bij de opvoeding en verzorging van ons kind. Hij deed alleen wat in zijn eigen belang was. Toen mijn zoon 2 was kreeg ik eindelijk de moed om de uitputtende relatie tussen de vader en mij te breken. Wij hebben echter nooit samengewoond en heeft hij ook geen gezag, maar zou dat iets uitmaken?

Inmiddels heb ik een nieuwe relatie en ben in verwachting van een tweede kind.
Vanwege mijn zwangerschap en nieuwe relatie heeft mijn ex plotseling een verzoek om omgang voor een weekend 1 keer in de 2 weken en elke vakantie 1 week gedaan. En dat terwijl hij nooit langer dan 10 uur met mijn kind alleen is geweest.
Hij doet dit puur om het feit dat ik een nieuw leven ben begonnen.

Ik ben ook een bezorgde moeder en leef heel erg met de anderen van wie ik ook heftige verhalen lees door.

Ik zie het zo: ieder kind heeft een moeder en een vader nodig, maar dat moeten dan wel mensen zijn die handelen in het belang van het kind en ze niet schaden.
Daar moet meer op toegezien worden...

Alles in het belang van het kind!!!

:: Esmee :: vrijdag 19 december 2008 :: 00:55

Hoi,

Ik zie dat het al enige tijd geleden is dat je je verhaal hier verteld, wat ik me afvraag is hoe het is verlopen.

Mijn ex heeft ook een narcistische persoonlijkheidsstoornis, weliswaar niet erkend! Hoe heb je het voor elkaar gekregen dat er een deskundige erbij te krijgen, want naar ik begrijp was het bij hem niet officieel vastgesteld toen hij ouderlijk gezag heeft aangevraagd?
Mijn ex wil mij kapot hebben en wil dit doen via de kinderen. Hij heeft geen ouderlijk gezag en wil dit afdwingen via een rechter, dit zal niet ten goede komen van de kinderen en ben dus nu opzoek om een weg te vinden dit te voorkomen. De wet is veranderd en vindt dat vaders net zoveel recht hebben op ouderlijk gezag als moeders, op zich mee eens, maar er zijn wel degelijk uitzonderingen en een narcistische persoonlijkheidsstoornis is er, voor mij, een van.

Misschien wil je me vertellen hoe het gegaan is bij jou en hoe het is afgelopen?

Groetjes Esmee

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!