plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Samen Sterk :: donderdag 21 februari 2008 :: 21:28 permalink


Eindelijk een site die moeders steunt! Ook ik ben gescheiden en moeder van twee kinderen, een dochter van 6 en een dochter van 9. Ik zal mijn verhaal kort houden, want het is onderhand een boek geworden.
De rechtbank besloot dat ik de echtelijke woning mocht behouden. Mijn ex-man moest gedurende de maanden dat ik de hypotheek over zou nemen de helft van de hypotheek betalen. Dit heeft hij beloofd aan de rechter, maar vervolgens niet gedaan. Gevolg was dat de hypotheek niet meer overgenomen kon worden en dat ik met de kinderen de echtelijke woning moest verlaten. Godzijdank kreeg ik ander huis dat ik weer zo heb kunnen opknappen dat het een leuke omgeving voor de kinderen werd.

Daarna stopte mijn ex-man de kinderalimentatie. Gevolg hiervan is dat je maanden zonder geld zit ( behalve het loon wat je krijgt van je werkgever, niet veel als je parttime werkt, want je hebt tenslotte kinderen waar je voor moet zorgen). Het LBIO int het geld dan wel voor je maar dat duurt maanden.

Bovendien kwamen er de doodsbedreigingen, het niet op tijd terug brengen van een omgangsweekend, bemoeienissen van zijn familie, intimidatie van zijn familie op de snelweg (achtervolgen, voor je rijden, naast je rijden noem maar op).
De vele sms berichten, email berichten, het is gewoon niet normaal meer. Vele telefoontjes met voicemailberichten van hem, als ik even de telefoon niet op pak. Het doen van valse aangifte, het niet meewerken aan het verlengen van je paspoort, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nadat er door een kinderarts vermoedelijk sexueel kindermisbruik was vastgesteld, werd de omgang door de rechter stopgezet. Amk erbij, je kent dat wel. Vervolgens word het zedenonderzoek ingesteld en is de eindconclusie dat het sexueel misbruik niet bewezen wordt en besluit de rechter om de kinderen weer naar hun vader te sturen. Indien ik niet mee werk aan de omgang dan moet ik een boete betalen.

Mijn kinderen weigeren nu om naar hun vader te gaan en de boete is door de deurwaarder al bij mij betekent. De politie is er zelfs aan te pas gekomen en heeft zich beroepen op artikel 2 en besloten om de kinderen niet mee te geven aan de vader en nu word ik gestraft?

Hoe gekker kan het hier in Nederland worden.

Bureau jeugdzorg kan niks doen, want de situatie waar de kinderen wonen is stabiel, goede schoolprestaties, kinderen zien er goed en verzorgd uit.

Ik hoop dat er heel vlug verandering in de wetgeving komt, want dit kan zo niet langer.

Als er niet opjectief gekeken wordt naar iedere zaak apart, dan zullen meerdere kinderen in de toekomst in de knel komen te zitten, worden de wachtlijsten bij jeugdzorg langer en zullen er nog meer gezinsdrama's komen.

Laat de regering nu eens goed nadenken en vooral stilstaan bij het BELANG EN DE RECHTEN VAN EEN KIND, want die worden nogal eens vergeten.

Kinderen kunnen heel goed omschrijven waarom ze niet met vader/moeder mee willen.

Ik heb nu wel besloten om de verhalen die op deze site staan naar buiten te brengen door middel van het benaderen van een krant die mijn en andere verhalen wil publiceren, zodat er eindelijk eens meer gedaan wordt dan alleen maar je verhaal schrijven op het internet. Het moet naar buiten, bekend gemaakt worden bij de politie.

Indien je deze mening deelt aarzel dan niet en laat het mij weten. Mijn kreet: SAMEN STAAN WE STERK !!!
reageer


:: Samen Sterk :: zondag 24 februari 2008 :: 12:16

Het doet me goed om te lezen dat we openlijker strijdbaarder worden. En nog een website voor ons www.onterechteomgang.nl, goed initiatief!

Ik sta aan de vooravond van een beschermingsbewindonderzoek door de RvK. Terwijl de RvK na onderzoek had geconcludeerd dat er geen omgang met de vader dient plaats te vinden. Ook de rechter wil dit (nog) niet. De vader dient klachten in en blijft meldingen doen en ism de vaderlobby lijkt het er op dat ze deze instellingen dusdanig onder druk zetten dat ze zich er geen raad mee weten. Daardoor worden ze onzorgvuldiger en proberen dan maar iets te vinden bij de moeder om toch tot iets anders te besluiten. In deze situatie zit ik nu. Ik weet nu niet waar dit alles toe gaat leiden. Wel heb ik een goede site gevonden www.AKJ.nl. Dit is een bureau dat samen met jou een klachtenprocedure tegen deze instellingen kan inzetten. Het is een onafhankelijke instelling. Het AMK, BJZ en de RvK worden door vaders ingezet en onder druk gezet, ook met klachtenprocedures. SAMEN STERK betekent voor mij dat we ons moeten organiseren. We zouden daarbij misschien hulp kunnen krijgen van Andrea uit Belgie, zij heeft dit in Belgie gedaan.

:: Strebertje :: woensdag 12 maart 2008 :: 10:06

Ik heb de energie niet meer om mijn verhaal te doen maar alle verhalen zijn zo herkenbaar. Je hebt zoveel feiten in handen en het (straf)recht faalt aan alle kanten.
Naast dat de kinderen en jij al slachtoffer zijn geworden wordt je dat nogmaals door alle andere straffen die opgelegd worden. Het belang van de kinderen is een loze kreet waarmee gegooid wordt, want wij weten maar al te goed; de werkelijkheid is heel anders!

Ik heb contact gezocht met NO KIDDING en zij zijn hier ook druk mee bezig. Zij vertelden mij ook dat er zoveel van dit soort schreinende verhalen zijn. Mocht je behoefte hebben kun je daar je verhaal kwijt, zij willen graag de feiten hebben om deze van zoveel mogelijk mensen te verzamelen en deze in 1 keer hogerop te leggen. Maar voor dit alles is tijd voor nodig.

Ik ben het eerlijk gezegd zo zat om dit te moeten horen en lezen:HET IS TIJD VOOR AKTIE! Hoe weet ik nog niet hoe maar ik zit te denken om de media op te zoeken of iets heel rigoreus te gaan doen. Of een dag te organiseren om met z'n allen naar Den Haag te gaan? Voor Peter R. de Vries ligt er in ieder geval al een brief klaar!
Voor ons is het misschien al te laat maar laten we hopen voor een heleboel kinderen en andere gezinnen niet!

:: moon :: maandag 13 oktober 2008 :: 11:49

Hallo,
jouw verhaal lijkt op mijn verhaal. Ik heb een tienerzoon en twee dochters van nog geen twaalf jaar, die op school goede resultaten halen en goed verzorgd zijn, maar ze hebben hun vader nu al 5 jaar niet gezien vanwege misbruik door vader.

De kinderen hebben het duidelijk aangegeven dat ze geen kontakt met vader willen. De kinderen staan nu al 5 jaar onder ots en de zoveelste gezinsvoogd wil nu de twee meiden uit huis plaatsen, vanwege een omgangsregeling met hun vader.

Terwijl de kinderen geen kontakt of een omgangsregeling met hun vader willen, dat staat ook vermeld bij de rechtbank. Ik betaal ook nog een boete aan mijn ex. Ik heb zelf bijstand. Je haalt de kinderen niet bij hun moeder weg, maar je haalt de moeder bij hun kinderen weg. Het gezin word uit elkaar gehaald,maar waarom? Als een moeder en de kinderen eerlijk zijn wordt je aan alle gepakt. Waarom?

:: anna :: dinsdag 6 januari 2009 :: 17:26

Alles zo herkenbaar.
Hebben jullie al iets bereikt en kan ik ook iets ondernemen om een verandering tot stand te kunnen brengen?

:: Esther :: maandag 8 juni 2009 :: 14:06

Jemig, wat herkenbaar eng dit zeg!
Lieve schat wij hebben eindelijk een lichtpuntje en wellicht kun jij hiermee ook wat houvast krijgen.

Het verdrag inzake de rechten van het kind. Zij kunnen zich beroepen op een aantal artikelen in dit verdrag.
Zij hebben recht op meningsuiting en hebben het recht gehoord te worden door een rechter als het gaat om alles wat betrekking heeft op hen.
Ik heb 2 dochters van 6 en 8 jaar. Onze advocaat heeft dit nooit aangekaart en we zijn er zelf achter gekomen. Nu we dit kenbaar hebben gemaakt mag onze oudste ineens een brief sturen nar de rechter om gehoord te worden en na consultatie van de Jurofoon blijkt dat ook onze jongste hier recht op heeft! Zij kan niet schrijven nog maar als je het op tape zet mag het ook. Opsturen naar de rechter die zaak behandeld en dan krijgen de kinderen een uitnodiging.

Op internet kun je vinden he dat verhoor er ongeveer uit gaat zien en hoe je je kind kunt voorbereiden hierop.

Ga niet bij de pakken neerzitten, meid. We knokken ons kapot maar houd je kindjes veilig.
Het is inderdaad ongelooflijk hoe bizar de wet in elkaar zit!

Ik denk aan je, kop op!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!