plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: wilweter :: woensdag 8 juni 2016 :: 13:11 permalink


Door al die schrijnende verhalen die ik hier lees, ga je vanzelf weldenken aan eigenrichting. En zover mogelijk vandaan blijven van de Rvdb en jeugdzorg. Wat verschrikkelijk dat die prutsers beslissingen nemen die neerkomen op het toelaten van kindermishandeling. En de mentaal gezonde ouder dwangsommen opleggen en daarna in de bak gooien. Dat verhaal van die vrouw die was verhuist naar Duitsland en dat er een heel arrestatieteam de deur intrapt om haar kinderen weg te halen.

Is er dan nergens een sanctuary voor vrouwen die hun kinderen willen beschermen tegen hun mishandelaar?

Beseffen mensen wel dat er heel veel mishandelaars zijn op deze wereld?

"je hebt hem anders wel zelf uitgezocht" zei een rechter in een ander verhaal dat ik hier las.
Rechters en andere instellingen moeten zich eens verdiepen in persoonlijkheidsstoornissen, dan zouden ze begrijpen dat dit soort mensen met een Cluster B persoonlijkheid verschillende maskers dragen en dat de ware aard heel anders is. Daarom trappen er ook zoveel vrouwen in. Later komt pas het Cluster B -aapje uit de mouw.

Ook intelligente en lieve vrouwen die wat bereikt hebben in hun leven kunnen ten prooi vallen aan dit soort Cluster B mannen (omgekeerd gebeurd ook natuurlijk, Ik vind dus dat vrouwen die mishandelen ook geen omgang mogen krijgen).

Ik heb al 2 dagen niet goed geslapen door alle verhalen op dit forum. Ik werd er misselijk van. Mijn priveleven is ook op z'n kop gezet door een Cluster B. Nu heb ik een co-ouderschap met hem voor onze dochter van 2. Ik ben heel bang dat ik ooit in hetzelfde schuitje kom te zitten als de moeders op dit forum.

Welke politicus heeft persoonlijke ervaring (of uit zijn eigen sociale kring) met de desastreuze gevolgen van onze wetgeving omtrent omgangsrecht e.d.? Het lijkt nu wel alsof de het voor de mensen die erover moeten beslissen, een ver van hun bed show is. Ze denken zo sociaal en geŽmancipeerd te zijn door koste wat kost op te komen voor de rechten van een vader. Ze leven echt in Disneyland.

Er zijn nu eenmaal heel veel ouders die niet geschikt zijn om kinderen op te voeden. Geen fijne waarheid, maar het is gewoon een feit. Het is de taak van de overheid om deze ongeschikte ouders dan ook GEEN omgangsrecht te geven over hun kinderen. Doe je dat niet dan faciliteer je dus kindermishandelaars als overheid.

En over de geschiktheid van een ouder moet je niet laten beslissen door een 22 jarige maatschappelijkwerk- stagiaire, maar door onpartijdige gespecialiseerde psychiaters, therapeuten en (kinder) artsen. Weg met die falende instellingen, ontsla iedereen daar. Gewoon afschaffen en met een heel nieuw systeem komen met integere, intelligente, doortastende deskundigen.

Pfff, zou dat mogelijk kunnen zijn in de toekomst?
reageer

:: Rosa :: zaterdag 25 januari 2014 :: 22:13 permalink


Als ik dit lees word ik zo kwaad. Het zou niet nodig moeten zijn dat zoveel vrouwen en kinderen!, dit wordt aangedaan. De wet moet terug naar de voogdij voor de moeder en een omgangsregeling voor de vader, mits er geen prolemen zijn! Dan moet de omgangsregeling gewoon stopgezet kunnen worden. Men kijkt teveel naar de belangen van mannen/vaders en te weinig naar die van de kinderen. Ik heb heel veel situaties meegemaakt. Zelf ben ik destijds op tijd naar het buitenland vertrokken. Heb daar ook lotgenoten ontmoet. En verhalen gehoord. Het is onvoorstelaar dat dit gewoon kan. En dat de levens van kinderen en hun moeder door dit soorte rare regelingen in gevaar komen!
reageer

:: FinanciŽle wegwerpvader :: zaterdag 6 juli 2013 :: 22:55 permalink


Geachte "fatherkillers",

Aangezien ik ťťn van de honderdduizenden/miljoenen slachtoffers van jullie ben zal mijn reactie wel niet geplaatst worden. Tenslotte is de waarheid hard en uiteraard voor (haatdragende)vrouwen niet verteerbaar. Jullie verhalen zijn tranentrekkend en zeer waarschijnlijk van a tot z gelogen. De waarheid is in Nederland dat mannen tot op het bot geterroriseerd worden door vrouwen waarbij machtswellust en geldzucht de drijfveer zijn. Van gelijkwaardigheid is geen enkele sprake. Helaas zijn vrouwen vele malen intelligenter dan mannen die dit (nog steeds) lijdzaam ondergaan. Het belangrijkste machtsmiddel zijn de kind(soldaten) die zoals te doen gebruikelijk door de "moeder" volkomen geÔndoctrineerd "niets" meer met hun vader te maken willen hebben. Vaders die uiteraard wel goed genoeg waren om hun gehele leven te financieren. Daarnaast heeft de man natuurlijk "altijd de kinderen verwaarloosd, misbruikt en zich uiteraard vergrepen aan de vrouw". De doctrine van dit matriarchale systeem voltrekt zich nu al vele decennia als een etterend kankergezwel door deze maatschappij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gehersenspoelde nazaten van deze (dubbel X-chromosomale) terroristen zich diepgeworteld hebben in diverse instanties in deze maatschappij w.o. de Raad Voor De Kindermishandeling, BJZ, politie en justitie, scholen, kinderopvangcentra en legers (ortho)pedagogen etc. waarbij zij eendrachtig samenwerken in het in stand houden van het man/vaderbeeld en het plegen van "vadermoord". Van tijd tot tijd staat er weer eens een vader op die durft te strijden tot de dood er opvolgt, hetgeen uiteraard het bestaande beeld "bevestigd".
Het wordt dan ook hoog tijd dat mannen zichzelf beschermen tegen deze terreur. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Het afnemen van alle kinderen direct na de geboorte en de "moeder" tenminste 8 jaar laten betalen en "dood" treiteren met haar kind, waarbij het kind volledig geÔndoctineerd en vervreemd wordt van de moeder is denk ik wel de meest effectieve. Tenslotte is dit exact dezelfde tactiek die de "moeder" nu ook volgt en deze blijkt zeer effectief. Aangezien ik geloof in het oud-testamentische "oog om oog, tand om tand" geniet deze methode de voorkeur. Indien de "moeder" daarna nog steeds probeert vaders hun kinderen te onthouden is standrechtelijke executie het overwegen waard.
Ik heb na 7 jaar terreur voldoende ervaring met vrouwen en hun geldzucht en machtsmisbruik. Alles heeft hierin de revu gepasseerd, diefstal, valse aangiften, negeren afspraken over omgang, pogingen om mij uit de ouderlijke macht te zetten, negeren door "moeder" van KG-uitspraak om omgang te hervatten, liegende politieambtenaren, liegende RvdKindermishandelingcriminelen, gillende OM-keukenmeiden, zelfs een taakstraf wegens het "vermeend" verwonden van een corrupte politieambtenaar die mij wilde aanhouden na een valse aangifte. En dat terwijl ik hiervoor slechts 1 parkeerboete had in 40 jaar en 25 jaar een goede baan bij dezelfde firma heb. Het prototype slachtoffer dus want een echte vent maakt korte metten met dit soort aangelegenheden. Er is helaas maar 1 conclusie. Jullie zijn (bijna) allemaal hetzelfde en moeten gestopt worden. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Ik heb inmiddels alle giften aan kindvriendelijke instanties gestopt, alsmede alle giften aan instanties waarbij vrouwen ook meeprofiteren. De rest van mijn leven zal ik alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om te voorkomen dat mannen ten prooi zullen vallen aan deze terreur. Dus dames "be ware".
Trouwens, Ik ben nog op zoek naar een lieve, trouwe, onbaatzuchtige en niet machtswellustige en geldzuchtige vrouw ......... weinig kans he .......0.00000000000000000000?%

Met vriendelijke groet,
FinanciŽle wegwerpvader
reageer

:: Leeuwin :: zondag 23 juni 2013 :: 00:15 permalink


Beste moeders,

Ik denk dat het belangrijk is dat we ons, onszelf onze kinderen zichtbaar maken en onze verhalen laten horen. Ikzelf ga inmiddels al bijna 3 jaar van zitting naar zitting en heb slechte ervaringen met de RvdK en weiger mijn dochter en mezelf over te leveren aan het omgangshuis. Stiefvader moeder en grootouders worden niet geloofd over hun observaties over hoe biologische vader naar mijn dochter doet en hoe slecht zij op hem reageert daarentegen wordt alles wat deze man beweert klakkeloos aangenomen. Het systeem staat toe dat hij mijn dochter en haar directe leefomgeving schade mag worden aangebrenen en het belang van een man met wie mijn dochter geen hechtingsband heeft en bij wie zij zich niet veilig voelt boven ales gaat. Belangrijke klachten tegen de Raad zijn gegrondverklaard , zowel door de directeur zelf als door de externe klachtencomissie maar de reactie is niet ' we moeten het onderzoek inderaad opnieuw doen', maar we zullen het in de toekomst beter doen. Ondertssen bepaalt een rapport dat aan alle kanten rammelt, onprofessionaliteit, blinde vlekken, en het feit dat je als moeder al met 10-0 achterstaat voor de rechter het leven van mijn dochter.


Inmiddels ben ik al mijn vertrouwen in instanties verloren, ook door alle verhalen die ik al gehoord heb. Uiteindelijk kan het welzijn van het kind ze niet echt wat schelen.
Moeders, we moeten ons laten horen! Desnoods ook in rare pakjes van stripfiguren of verkleed als leeuwinnen die voor het welzijn van hun kinderen vechten.
Misschien moeten we een zwartbok maken en deze aan de tweede kamer, minister etc aanbieden, verhalen verzamelen etc. Ik wil mij graag hiervoor inzetten maar heb wel input van jullie nodig.
reageer

:: ook een angstige moeder :: zaterdag 1 juni 2013 :: 13:32 permalink


Voor alle bezorgde moeders

Ik ben het ook met oma van kleinzoon mee eens.
Het rechtsysteem is inderdaad waardeloos.
En ik ben er ook voor dat wij met zijn allen de koppen bij elkaar steken, om op die manier onze kinderen toch gelukkig te maken, daar hebben ze recht op.

Want ik kan heel duidelijk zeggen, dat die vaders die dit allemaal veroorzaken, ABSOLUUT NIET VAN DE KINDEREN HOUDEN, HET IS ALLEEN MAAR MACHT !!!
reageer

:: Tiana :: woensdag 27 februari 2013 :: 12:13 permalink


Hallo,
Ik heb twee kleine jongens uit een huwelijk met een ernstig narcistische man van buitenlandse komaf. Ook ik heb al ontelbare rechtzaken gehad in de afgelopen 4 jaar, zijn mijn jongens getraumatiseerd, maar word ik steeds sterker in het verdedigen van mezelf (ook met dank aan jullie!!) en voor de kinderen.
Ik heb voldoende negatieve ervaringen betreft BJZ, RvdK, SHG en de politie.
Ik wil helpen, iets doen. We kunnen het!! We zijn het aan onze kinderen en onszelf verplicht!
Ik hoor het graag als ik iets kan doen!
reageer

:: Bijeenkomst van Lotgenoten :: maandag 28 mei 2012 :: 10:22 permalink


Zoveel mamma's, zoveel verdriet, zoveel onrecht, zoveel leugens en gedraai, zoveel schade aan de kinderen... Het voelt als vechten tegen de bierkaai en je valt tussen het wal en schip met hulpverlening. Wij zijn niet gek of labiel. Ja, labiel wordt je wel gemaakt omdat het om je KINDEREN gaat! Of om valse beschuldigingen die je weer moet weerleggen.

Waarom geen forum of beter nog; waarom geen bijeenkomst van lotgenoten? Ik denk dat daar best behoefte aan is. Gewoon een dag/tijd/plaats prikken waar we centraal naar toe kunnen komen. We kunnen dan het ongeloof, het verdriet delen maar ook de ervaringen met instanties en volgens mij worden we daar allemaal wijzer van!
reageer

:: Johanna :: vrijdag 4 maart 2011 :: 22:09 permalink


Ik heb slechts een tiental verhalen gelezen en word er wanhopig van.
Ik heb op verzoek van de vader na 18 jaar de ouderlijke macht over mijn verstandelijk gehandicapte kind verloren. Wat mij opvalt is, dat het vnl. over jonge kinderen gaat (onder de 12). Mijn zoon functioneert op 3-4 jarige leeftijd.
Deze kinderen kunnen en mogen zich niet verweren en zijn dus vogelvrij.

Ook ik ben bekend met stalking, bedreiging, mishandeling en verwaarlozing door de vader. Grootste probleem zijn de neutrale rapportjes van de kinderbescherming, die vooral zichzelf beschermen en waarop de rechtbank haar oordeel velt.

Ik heb gehoord, dat je bij je advocaat kunt vragen om een z.g. "strategie", wat inhoudt, dat je een deskundige kunt vragen naar de zaak te kijken, omdat rechters geen dossiers meer lezen (geen tijd).
Ik zit hier nu al zo'n 12 jaar in en ga er kapot aan, ben nu 53 jaar en moe.

Tegenwoordig mag je je kind niet meer beschermen tegen zijn vader (of moeder), want dan ben jij verdacht. In Amerika is Kathleen Russel actief op dit gebied (kijk op uitzending gemist naar dr. Phil "Crisis in family court"). Het moet een keer duidelijk worden, dat er sommige ouders zijn die het niet om een omgangsregeing met het kind te doen is, maar om de ex te raken (macht hebben over de (verbroken) relatie; en contact afdwingen via het kind.

De mensen die in de hulpverlening werken, rechters en beleidsmakers, kennen dit soort gedrag meestal niet in hun directe omgeving.

Ook ik vind dat er op een normale manier omgegaan moet worden met kinderen na scheiding van de ouders. Het belang van het kind moet echter wel voorop staan.
reageer

:: Saartje :: vrijdag 24 december 2010 :: 16:36 permalink


Als ik al die bijdragen lees, dan besef ik dat ik er wel heel veel moeders zijn als ik. Onbegrijpelijk! Het lijkt wel alsof wij moeder geen recht van spreken meer hebben en op moment van scheiden alle rechten zijn kwijtgeraakt.
Onze woorden tellen niet, wij worden niet gehoord en geloofd! En intussen raken steeds meer kinderen beschadigd door een idiote rechtspraak omdat ergens in Amerika één of andere onderzoeker heeft bedacht dat het in het belang van het kind is dat er ALTIJD contact met de vader moet zijn, ongeacht wie de vader ook is en ongeacht wat hij zijn kinderen en andere mensen rondom aandoet.

Mijn ex is veroordeeld voor fraude en valsheid in geschrifte, is aangeklaagd geweest voor sexuele intimidatie, is veroordeeld geweest voor huiselijk geweld, maar zijn woord wordt eerder geloofd dan het mijne en of dat van mijn jongste zoon van 7 die fysiek ziek wordt als hij naar zijn vader moet,

Is de rechtspraak het spoor niet helemaal bijster en doorgeslagen naar het beschermen van de rechten van vaders in plaats van de rechten van de kinderen??

Maar vooral: waar zijn wij, de moeders?!!!
waarom lukt het ons niet om onze stem te laten horen?
Waarom komt er niet massaal verzet tegen dit falen van de rechtspraak en de bescherming van het kind?
Waarom moet elke keer weer een kind eerst beschadigd worden eer men iets doet of de belangen van het kind laat prevaleren?

Want men heeft de mond vol over hoe moeilijk het voor een kind is een scheiding, maar het blijven lege woorden. Het belang van het kind hoort voorop te staan bij het bepalen van een omgangsregeling! niet het belang van de vader of eventueel moeder.
De schade die op deze manier wordt aangericht is onherstelbaar!
reageer


:: johanna :: vrijdag 11 maart 2011 :: 18:55

Mail je verhaal naar de politieke parijen, zodat ze zien hoe groot het probleem is !
Vooral de SP, want deze partij heeft dit mogelijk gemaakt. Zorg er zo voor, dat ze onze kinderen niet vergeten. Kijk ook op de site: geenuitweg.nl en meld je.
(Voorheen stemde ik op de SP, maar nu niet meer).

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!