plaatje

  :: nieuws


'Professionals durven niet te getuigen'

27-02-2011 :: Mooi toch, dat web. Sinds kort is geenuitweg.nl online, een initiatief van een bezorgde moeder met een eigen invalshoek. Ook zij was gestruikeld over het feit dat het erg lastig is om de rechter te overtuigen dat een omgangsregeling geen stap op de juiste weg is.
Naar haar mening ligt het probleem bij het feit dat deskundigen te bang zijn voor imagoschade en aanklachten door de tegenpartij om mee te werken in rechtszaken.

Op haar site stelt Elke van Wageningen het volgende: "Ik heb zélf meegemaakt dat instanties en deskundigen niet meewerken aan rechtszaken. Hoewel ze mij (en vooral mijn kind) dolgraag wilden helpen, weigerden ze een verklaring op te stellen, té bang dat zij vervolgens gedaagd zouden worden voor een rechtszaak aangespannen door de tegenpartij. En probeer dan maar eens een rechter te overtuigen dat er écht iets aan de hand is."

In de Gelderlander stelt ze dat er al verscheidene rechtszaken zijn geweest waarbij deskundigen de tegenpartij een schadevergoeding moesten betalen. Er bestaan volgens haar binnen bepaalde beroepsgroepen zelfs afspraken of richtlijnen over het bijstaan van een ouder in een rechtszaak.Welke beroepsgroepen en welke afspraken laat ze in het midden.

Als er geen deskundige is die een verklaring wil afgeven sta je op twee manieren met lege handen, zo stelt ze. Want als je kind vervolgens in de knel komt is er ook geen deskundige om het te helpen als de vader daar geen toestemming voor geeft.

Elke van Wageningen wil nu verhalen verzamelen van mensen die in een vergelijkbare situatie zitten om daarmee naar de politieke partijen in Den Haag te stappen.

Wij wensen haar natuurlijk alle goeds toe; je kunt je verhaal en/of je steun kwijt op http://www.geenuitweg.nl

Artikel in Gelderlander hier.

<< terug naar overzicht