plaatje

  :: nieuws


Aandacht voor levensbedreigende stalking

11-12-2008 :: Aansluitend bij het vorige nieuwsbericht waarin wij aandacht vroegen voor stalking: Netwerk heeft een item uitgezonden over de inzet van het Aware-systeem bij levensbedreigende stalking. Helaas is het Aware-systeem niet weggelegd voor moeders en kinderen die, ondanks stalking door ex, een omgangsregeling hebben.

In de uitzending werd gepleit voor de uitbreiding van het Aware-systeem, zodat dit in heel Nederland beschikbaar wordt. Wij pleiten daarnaast ervoor dat dit systeem ook beschikbaar wordt voor vrouwen en kinderen die officieel nog een omgangsregeling hebben lopen: immers als de kinderen een omgangsregeling hebben met iemand die buiten de omgang de moeder en kinderen ernstig bedreigt, komt men nu niet in aanmerking voor Aware omdat men geen formeel contact meer mag hebben met de dader. Het mag ondertussen bekend verondersteld dat stalking geen reden is omgang af te wijzen en als het echt uit de hand dreigt te lopen het enige tijd duurt voordat een omgangsregeling officieel kan worden stopgezet.

Ondanks deze aantekening een goede uitzending, mede dankzij een zeer moedige moeder, die haar verhaal doet vanaf haar onderduikadres. De uitzending is hier te zien.

Hier nogmaals de link voor degene die naar aanleiding van de uitzending alsnog de petitie opgezet door Stop Stalking wil ondertekenen.

<< terug naar overzicht