Bezorgde Moeders zijn woedend!Geplaatst: 15-08-2008 14:03

Voor de zoveelste keer is een moeder niet serieus genomen en voor de zoveelste keer is het weer misgegaan. Eén van de moeders aangesloten bij ons webnetwerk is door haar ex op straat, op klaarlichte dag in elkaar geslagen, terwijl zij haar kind probeerde te verdedigen. Ze heeft gelukkig voldoende getuigen, die echter helaas niet ingrepen tijdens de mishandeling.

Het gaat hierbij om een moeder die al een keer eerder zo ernstig fysiek mishandeld is, dat de man vast heeft gezeten. Destijdshield zij haar baby vast, die ze wonder boven wonder ongedeerd kon wegleggen tijdens de strijd. Worstelend met een postnatale depressie en een verkeerde diagnose, zijn de kinderen destijds een tijd ondergebracht bij familie van de man. Toen zij ze terug kreeg bleek haar dochter door een familielid seksueel te zijn misbruikt en haar zoon mishandeld.

De incest is destijds bewezen door kinderarts, maar werd niet overgenomen door andere instanties, die na maanden niks doen, het liever gooiden op een 'echtelijke strijd'. Het kind was er al slecht aan toe en is nu dus nu helemaal gebroken. De vrouw en haar kinderen werden al voortdurend gestalkt door de voormalige schoonfamilie en haar ex-man, maar door politie werd niets ondernomen.

Zij heeft tegen alle betrokken instanties verteld dat zij bang was voor repercussies van haar ex en zijn familie, maar werd niet serieus genomen. Zij is doodsbang, niet alleen voor de familie, die nog vrij rond loopt, maar ook voor de dag dat haar ex weer vrij komt.

Dit is nu al de zoveelste moeder die in het jaar dat Bezorgdemoeders.nl bestaat, waarvan we het bericht krijgen dat ze, niet alleen voor, maar nu ook na scheiding door haar ex, in bijzijn van kinderen is mishandeld. En dan gaat het hier ook nog om kinderen die door vader en zijn familie zijn misbruikt c.q. mishandeld en waarvan de vader duidelijk heeft aangegeven dat hij zijn oudste het zwijgen wel zal opleggen. En nóg moet men vanuit het recht en adviesgevende instanties 'onderzoeken' of er omgang zonder toezicht moet komen, omgang mét toezicht heeft hij in principe al.Terwijl de kinderen én hun moeder letterlijk vrezen voor hun leven, niet alleen dankzij vader, maar ook dankzij zijn familie.

Dat zijn op dit moment de kinderrechten in Nederland.

Volgens de Telegraaf struikelt de Tweede Kamer op dit moment over een flutstraf voor een kinderverkrachter. Kinderverkrachters, nee, zelfs incestplegers, zoals deze familie, krijgen de kinderen door Nederlandse rechters in hun schoot geworpen en niemand die er zich druk om maakt.

Bezorgde Moeders zijn woedend!

Terug naar nieuwsoverzicht