Bezorgde moeders feliciteren Paul LeendertzGeplaatst: 28-09-2010 12:21

De vader van Katya Leendertz is door de Amerikaanse rechter gedwongen zijn dochter terug te brengen en in Nederland verder te procederen. De Raad voor de Kinderbescherming gaat nu in opdracht van de rechtbank in Arnhem onderzoeken of er een omgangsregeling mogelijk is.

De rechtbank in Arnhem staat al een tijdje bij ons gedeeld op nummer 1 wat betreft het aantal bezorgdemoedermeldingen. In dat licht verbaast het ons ook nauwelijks dat de rechters daar de Raad de opdracht hebben gegeven om te onderzoeken of deze veroordeelde kinderontvoerder een omgangsregeling kan krijgen.

Het is wederom een schrijnend voorbeeld van de manier waarop familierecht en strafrecht langs elkaar heen werken.

Na de bekende omgangsregelingen bij straatverbod, doodsbedreigingen en concrete mishandelingen moet nu kennelijk ook worden onderzocht hoe kinderen door hun moeder naar veroordeelde ontvoerders moeten worden gestuurd.

Let wel: deze voortvluchtige misdadiger met straat- en contactverbod moest afgelopen zondag samen met Katja naar Frankfurt vliegen omdat hij zelf niet op Nederlandse bodem kan uitstappen, omdat hij hier meteen zal worden gearresteerd voor ontvoering.

We gaan dit feit even proberen te laten bezinken, want we kunnen hier vanuit bezorgdemoeder-perspectief echt met ons verstand niet bij.

De eerdere ervaringen van Katya's moeder met Paul de Piloot staan onder andere hier

Terug naar nieuwsoverzicht