Steun uit Groene hoekGeplaatst: 26-09-2007 15:11

We dachten al een poosje - gezien de gebrekkige respons op onze ideeën vanuit de politiek - dat vrouwenbelangen geen politiek onderwerp meer zijn en het Bimbotijdperk definitief was aangebroken. Wie schetst onze opluchting toen we ineens mensen via links uit de Groen-Linkse hoek binnen zagen komen.

GroenLinks blijkt daadwerkelijk over een landelijke, feministische klup binnen de organisatie te beschikken. FemNet heet het, en de voorzitster daarvan is Margreet de Boer.

Op haar weblog maakt zij melding van een aandachtspuntenlijst ten aanzien van huiselijk geweld en familierecht die namens FemNet is verstuurd naar de GroenLinksfractie in de Eerste Kamer en die in hoofdzaken nauw aansluit bij wat ook wij in ons schrijven naar de Eerste Kamer te berde hebben gebracht.

Je vindt de pagina van Margreet hier.

Overigens willen we onze enthousiaste sympathisanten vragen niet meer op het weblog van Yildirim te posten omdat we geen flauw idee hebben wat de ideeën van zijn nieuwe partij zijn op het gebied van familierecht en onze links daar misschien in de ogen van de buitenwacht onderdeel worden van een campagne tegen de SP die niet om politieke standpunten gaat maar om de manier waarop het partijbestuur van de SP met haar kritische leden omspringt.

Terug naar nieuwsoverzicht