Nieuwe links en nieuwe ervaringenGeplaatst: 13-12-2007 16:08

Onder het nieuwe kopje 'hulpverlening' op de linkspagina staan nuttige links op het gebied van hulpverlening, die buiten het kader vallen van de gebruikelijke huiselijk geweld hulpverleningssites. Zo heeft één van de eerste inzendsters op onze ervaringenpagina, 'Karin', van de nood een deugd gemaakt en zich omgeschoold tot coach, met een specialisatie in hulpverlening voor vrouwen die gescheiden zijn of van plan zijn te scheiden vanuit een huiselijk geweldsituatie.

Tevens is er onder andere gelinkt naar het al eerder in 'nieuws' genoemde Centrum voor Kinderontvoering, voor informatie over en hulp bij ontvoering(sdreiging). Andere tips voor hulpverlening (of eventuele andere interessante links) vernemen we graag.

Lees ook de ervaringen van onze recentste inzendsters, waaronder twee gevallen van incest. 'Hulpeloze moeder' komt geen stap verder bij de politie, ondanks de uitlatingen van haar dochters, vanwege gebrek aan (juridisch sluitend) bewijs. De dochters worden, terwijl het onderzoek van de Raad van Kinderbescherming nog loopt, via hoger beroep toch gedwongen tot een tussentijdse omgangsregeling.

Onze laatste inzendster 'M1' wordt door de Raad van Kinderbescherming verweten dat ze een slechte keuze in mannen heeft en daarom onder toezicht gesteld, maar haar kinderen worden hoogstwaarschijnlijk binnenkort wel naar deze 'slechte keuzes' voor omgang gestuurd op last van deze zelfde raad.

Zie hier voor genoemde hulpverleningssites, hier voorinzending bij Bezorgde Moeders van'Karin'en hier voor recente ervaringen van andere moeders.

Terug naar nieuwsoverzicht