Nieuwe bijdragen geplaatstGeplaatst: 09-09-2007 15:37

Bij de ervaringen met omgangsregelingen en huiselijk geweld zijn er drie nieuwe verhalen geplaatst; twee daarvan gaan over beschuldigingen van sexueel misbruik door de ex-partner en zijn allebei voor de rechter aanleiding om dwangsommen op te leggen om een omgangsregeling af te dwingen. De derde is van iemand die als kind het huiselijk geweld mee heeft moeten maken en even duidelijk maakt, dat het feit dat hij geen omgang meer wenst met de vader niets met ouderverstoting heeft te maken.

Opmerkelijk aan de verhalen rond seksueel misbruik is, dat de beschuldigingen zijn bevestigd door instanties (resp. de Forensisch psychiatrische dienst en het psychotraumatisch centum in Dronten), maar dat de rechter deze verklaringen bij het toekennen van een omgangsregeling totaal niet relevant blijkt te vinden. In beide gevallen besluit de rechter zelfs tot het opleggen van dwangsommen, die in het ene geval tot gevangenisstraf en in het andere tot een verzoek tot onder toezichtstelling hebben geleid.

Uit het tweede verhaal moeten we afleiden dat kinderen in Nederland met hun oma's moeten onderduiken om tegen de wet beschermd te worden; als je het verhaal leest lijkt het wel alsof het weer 1943 is in Nederland. Waar zijn ze in Den Haag in 's hemelsnaam mee bezig?

Lees het verhaal over de aanvraag tot OTS na een beschuldiging van sexueel misbruik hier. Het verhaal van de ondergedoken oma staat hier en de getuigenis van huiselijk geweld hier.

Terug naar nieuwsoverzicht