Geen nieuws uit Den HaagGeplaatst: 10-03-2010 09:15

De Tweede Kamer vergadert vandaag over het rapport Beke over het aandeel van huiselijk geweld in de moord- en doodslagstatistieken. Verwacht wordt dat dit spoeddebat wordt gedomineerd door de gebeurtenissen in Zierikzee.

Op dit moment zitten we nog te dubben of er een bezorgde moeder naar de zitting wordt afgevaardigd om de sfeer ter plekke op te snuiven, of dat we dit buitenkansje voor de diverse politieke partijen om zich van hun meest verontwaardigde kant te laten zien, via het web gaan volgen.

In deze verkiezingstijd met een demissionair kabinet, dat niets kan en zal doen, staat het een ieder vrij om onbeperkt gebruik te maken van de recente gebeurtenissen om zich te profileren als kampioen in de bestrijding van huiselijk geweld. Minister Rouvoet, die toch al niet zo lekker in z'n vel zit, de laatste tijd, zal volgens zijn agenda niet aanwezig zijn. Hirsch Ballin wel. Beiden kunnen zeggen dat ze al het mogelijke hebben gedaan, want dat klopt ook.

Dat dat te weinig was, is voor de direct betrokkenen een vervelend detail.

Als ze dom zijn gaan ze zeggen dat het slachtoffer had moeten verhuizen of dat er sprake was van eerwraak, waarop Wilders de kaart van de afkomst van de dader wel zal spelen.

Kortom, wij denken dat de uitkomst van dit debat alle problemen van alle moeders en al hun kinderen gaat oplossen vanmiddag. Die oplossing kunt u thuis volgen vanaf half twee hedenmiddag via de livestream van de Tweede Kamer hier.

Terug naar nieuwsoverzicht