Bezorgde Huisman zoekt publiciteitGeplaatst: 24-04-2012 11:19

De laatste tijd zijn de mainstream media wat allerter op omgangsellende, lijkt het wel. Was het eerst Geen Stijl dat met een uitgebreid Jeugdzorg topic kwam, dat overigens een van de eerste was dat op een journalistiek deugdelijke wijze werd uitgewerkt door de makers, nu is het bekende Nederlander Henny Huisman die met de excessen normale gang van zaken in het familierecht wordt geconfronteerd.

Henny Huisman blijkt naar de rechter te stappen om te voorkomen dat de ex van zijn dochter, in de woorden van Henny "onkruid" en een "loverboy", ooit nog in de buurt komt.
De familie Huisman heeft het helemaal gehad met de ex, maar, zo constateert ook Henny, "aan de andere kant heeft hij als vader, helaas, wel bepaalde rechten. De kinderbescherming, jeugdzorg en kinderrechter buigen zich momenteel over de kwestie. Laten we hopen dat ze snel met een oordeel komen."

Die rechters zullen weinig goed nieuws te melden hebben voor Henny en zijn dochter Lobke.
Enige pluspuntje voor de lotgenoten van de familie Huisman is dat de problematiek in ieder geval in de publiciteit komt. Het is te hopen dat dit artikel op de privé-afdeling van de Telegraafsite niet alleen zijn zaak goed zal doen, maar ook die van de vele anonieme bezorgde moeders die stelselmatig met deze problemen geconfronteerd worden.

Opmerkelijk is tot slot ook nog dat er geen journalisten zijn die enige thematische samenhang hebben ontdekt tussen deze recente mediaberichten.

Het Huisman-verhaal staat niet meer bij de Telegraaf maar wel hier.

Terug naar nieuwsoverzicht