Alle wijzigingen op een rijtjeGeplaatst: 06-08-2007 14:50

De wetswijziging lag al een tijdje zwaar op de maag hier; temeer daar we geen overzicht hadden van wat er nu precies gewijzigd is. We hebben nu een pagina toegevoegd aan deze site waarin alle veranderingen staan opgesomd met de betreffende wetteksten erboven.

We hebben met het nodige speurwerk alle wijzigingen in het familierecht op een rijtje gezet. We hadden al eerder een link opgenomen naar de website van de eerste kamer waar alle wijzigingen te vinden zijn.

We hebben de afgelopen tijd ook de te wijzigen passages uit het het Burgerlijk Wetboek, het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Wet Rechten Burgerlijke Stand erbij gezocht om te kunnen zien wat er nu eigenlijk veranderd is.

Ondanks dat de Minister van Justitie in z'n praatje in de kamer de indruk wekte dat er weinig veranderd is en dat de 'rechten van het kind' met deze wet nog beter geregeld zijn dan in de oude, spreken de wijzigingen toch een iets andere taal.

Er wordt nog uitdrukkelijker gepleit voor omgang in alle gevallen en de machtsmiddelen die ingezet kunnen worden om verzorgende ouders te dwingen hun kind af te staan voor een omgangsregeling zijn nog verder aangescherpt.

We hebben nog geen tijd gehad om de implicaties van alle wijzigingen op een rijtje te zetten.
Als er iemand is met een juridische achtergrond die daar op korte termijn even aan wil gaan zitten, dan vernemen we dat gaarne!

Terug naar nieuwsoverzicht