SP senatoren over 'gelijkwaardig ouderschap'Geplaatst: 27-11-2007 12:24

Na al onze kritiek op de verstrengeling van de SP met de vaderlobby, zijn we oprecht verheugd nu eens een positiever geluid te kunnen laten horen. Anja Meulenbelt biedt door middel van het plaatsen van een column van collega SP-senator Nanneke Quik ruimte voor discussie over 'gelijkwaardig ouderschap' op haar weblog.

De discussie is al bijna twee weken gaande en maakt behoorlijk wat interessante reacties los bij voor- en tegenstanders.

Wij zijn vooral ook blij dat we nu eindelijk weten dat onze acties niet onopgemerkt zijn gebleven bij de SP, getuige de vermelding van 'Bezorgde Moeders' in de column van mevrouw Quik. Zoals we ook op het weblog stellen: we zijn - mede gezien het woelige vaarwater waar de SP in verkeert - erg benieuwd wat de Eerste Kamerfractie van de SP gaat doen met deze wet en indirect dus met onze kinderen. We vinden het intussen bijzonder moedig dat we er onze mening hebben mogen geven, en we hopen dat deze moed en de hier verkondigde inzichten ook uitgangspunt mogen zijn bij de verdere behandeling van deze wet.

De discussie over gelijkwaardig ouderschap op de weblog van Anja Meulenbelt vind je hier.

Terug naar nieuwsoverzicht