Enorme stijging van wanbetalers alimentatie Geplaatst: 27-10-2009 13:11

De directeur van het LBIO stelt dat hij dit jaar rond de 9500 aanvragen zal binnenkrijgen om achterstallige kinderalimentatie te innen. Het aantal schommelde jarenlang tussen de 7500 en 8000.

"In november vorig jaar met 14 procent, in december 16, sinds januari elke maand ruim 20 procent", zegt directeur L. D. de Bakker in het Reformatorisch Nieuwsblad. "Zo’n plotselinge en sterke stijging is uniek. De economische situatie is de enige oorzaak die ik weet te bedenken."

De Nederlandse rechtbanken wijzen zo’n 11.000 keer per jaar kinderalimentatie toe. Het aantal aanvragen dat het LBIO binnenkrijgt, duidt erop dat gemiddeld nog geen 3500 van die 11.000 ex-partners tot betaling overging, en dat dit aantal momenteel steeds verder daalt.

Komt er nu eindelijk eens aandacht voor deze wanbetalers, behalve wat gesputter van de Christen Unie?

Lees meer hier

Meer info over het inschakelen van het LBIO hier

Let wel, het LBIO kan alleen worden ingeschakeld voor een achterstand die op het moment van verzoek niet ouder is dan 6 maanden (hieronder valt dus ook een rechterlijke uitspraak die binnen die 6 maanden is afgegeven en waarin een bijdrage met terugwerkende kracht is opgelegd).

Terug naar nieuwsoverzicht