Nieuws wordt sporadisch bijgehouden.

Ongeboren vrucht onder toezicht

Rechters gaan er steeds vaker toe over om een ongeboren vrucht onder toezicht te stellen van een gezinsvoogd. In het ergste geval wordt de zuigeling dan direct na de bevalling uit huis geplaatst. Het gaat hierbij om moeders die zwaar psychotisch of verslaafd zijn. Hoe zit het met een ondertoezichtstelling wanneer de vader-in-spé een gevaar vormt?

Lees verder

 

Enorme stijging van wanbetalers alimentatie

De directeur van het LBIO stelt dat hij dit jaar rond de 9500 aanvragen zal binnenkrijgen om achterstallige kinderalimentatie te innen. Het aantal schommelde jarenlang tussen de 7500 en 8000.

Lees verder

 

Doe mee en win!

De katholieke universiteit in Tilburg is bezig met een onderzoek naar de ervaringen rond omgangsregelingen. Je kunt je ervaringen online invullen en de beloning bestaat uit een VVV-bon. Mooier kan haast niet.

Lees verder

 

Stichting opgericht voor Katja Leendertz

Katja Leendertz is nog steeds bij haar vader in de Verenigde Staten en zal niet terug keren naar Nederland als er geen proces wordt gevoerd voor haar terugbrenging. De stichting 'Help Katja terug' is onlangs opgericht om de moeder van Katja te ondersteunen in haar juridische strijd.

Lees verder

 

Huisverbod vaker opgelegd dan verwacht

Burgemeesters hebben dit jaar al 700 keer een huisverbod opgelegd aan mensen die zich schuldig dreigen te maken aan huiselijk geweld. Daarmee wordt het tijdelijk huisverbod veel vaker gebruikt dan verwacht. Heb jij als (gescheiden) moeder ervaring met het huisverbod? Laat het ons weten.

Lees verder

 

Mishandeling tijdens omgangsregeling

In Breda is onlangs een vrouw mishandeld door haar ex en zijn vriendin tijdens het afhalen van haar kinderen in het kader van een omgangsregeling. Zij is helaas de enige niet. Wij vragen nogmaals aandacht voor onderzoek op dit gebied.

Lees verder

 

Rosenmöller over huiselijk geweld

In Spraakmakende Zaken sprak Paul Rosenmöller onder andere met *biep*, bestuurslid van Stichting Zijweg én ervaringsdeskundige en Sara Etty, ketenregisseur van het tijdelijk huisverbod, over huiselijk geweld en het huisverbod.

Lees verder

 

Kinderen dood tijdens omgangsregeling

De kinderen woonden bij de moeder in Lelystad. Zij arriveerde tegen half zes bij de woning van haar ex-man aan het Jeroen Boschplantsoen in Almere, toen zij haar kinderen wilde ophalen na omgangsregeling en vertrouwde het niet dat ze niet naar binnen kon. De politie forceerde vervolgens de deur en vond vader en zijn twee dochters van drie en zeven.

Lees verder

 

Vervolg Katja Leendertz: vader had straatverbod

De stroom berichten in de media rond de ontvoering van Katja Leendertz blijft voortduren. De vader en diens ongestraft gedrag illustreren de trend: een toenemend aantal geweldplegers gaat na scheiding over tot ontvoering of dreigt op serieuze wijze met ontvoering. Veelal wordt hun nauwelijks iets in de weg gelegd.

Lees verder

 

Geen aparte rechtbank voor huiselijk geweld

Hirsch Ballin heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat Nederland geen aparte rechters of rechtbanken krijgt die gespecialiseerd zijn in huiselijk geweldzaken, zoals de vier grote Nederlandse gemeenten hadden voorgesteld. Een lichtpuntje is wel, dat getuige zijn van huiselijk geweld door kinderen eindelijk wat serieuzer lijkt te worden genomen.

Lees verder