Stichting opgericht voor Katja LeendertzGeplaatst: 23-06-2009 21:06

Katja Leendertz is nog steeds bij haar vader in de Verenigde Staten en zal niet terug keren naar Nederland als er geen proces wordt gevoerd voor haar terugbrenging. De stichting 'Help Katja terug' is onlangs opgericht om de moeder van Katja te ondersteunen in haar juridische strijd.

Voor degene die het ontgaan mocht zijn: de net acht jaar geworden Katja Leendertz is enkele weken geleden op gewelddadige wijze door haar vader, tegen alle internationale verdragen in, ontvoerd naar de Verenigde Staten. De vader mishandelde en bedreigde de moeder stelselmatig tijdens en na afloop van hun relatie en had daarom al eerder een straat- en contactverbod gekregen.

De Stichting "Help Katja Terug" zamelt geld in voor de juridische procedures die nu in gang moeten worden gezet. Het ontbreekt Katja's moeder aan geld om deze procedures te voeren. Omdat de zaak in de VS speelt heeft de moeder in Nederland geen recht op rechtsbijstand. Amerika redeneert precies andersom en zegt dat de moeder geen recht heeft op legal aid omdat ze in Nederland woont.

Er is heel veel geld nodig: alleen al € 10.000 om hoger beroep aan te tekenen tegen het vonnis van de rechter. Daarnaast dient een proces gevoerd te worden voor terugbrenging van Katja. De advocaatkosten kunnen hierdoor oplopen tot boven de € 45.000.

Ondertussen is het in politiek Den Haag weer oorverdovend stil rond deze zaak.

Ga naar www.helpkatjaterug.nl voor meer info.
Eerdere berichtgeving op deze website over Katja en de beroerde regelgeving rond kinderontvoering hier en hier.
Meer over moeders die te maken hebben met ontvoeringsdreiging hier.

Terug naar nieuwsoverzicht