Deze ervaringen rond omgangsregelingen zijn de afgelopen jaren verzameld. Omdat het onoverzichtelijk werd en omdat we krapper in onze tijd zitten, verzamelen we geen nieuwe bijdragen meer. Dat wil niet zeggen dat alle problemen nu zijn opgelost.
In de statistieken zien we wel de zoektermen waarmee jullie deze pagina weten te bereiken en die alleen al zijn echt verschrikkelijk.

Ondanks dat we geen ervaringen meer plaatsen, blijft de problematiek actueel.
Voor iedere geplaatste bijdrage is er nog altijd een veelvoud aan moeders dat in soortgelijke omstandigheden verkeert.

We hebben alle ervaringen ook in de volgende thema's opgedeeld:

Bijdragen over tips:

:: Walhalla :: donderdag 31 januari 2013 :: 17:53:52permalink

Onlangs was er een zitting omdat BJZ de (omgangs)-OTS wilde verlengen, en die is, geheel tegen alle verwachtingen van de meeste ervaringsdeskundigen, AFGEWEZEN door de kinderrechter! De rechter had het recente rapport van de ombudsman gelezen over omgangsOTS http://www.bezorgdemoeders.nl/nieuws/121/ombudsvrouwen_schrijven_rapport_over_ots_bij_omgang.html
En ik had haarfijn mijn onschuld aangetoond met verklaringen van betrokkenen en de valse beweringen van BJZ weerlegd met bewijzen (het heeft me ruim een maand gekost). De partijdigheid van de gezinsvoogd werd de rechter duidelijk. Tezamen met rapporten als dat van Samson wordt steeds duidelijker dat BJZ niet voor de kinderen opkomt en dat wij zelf alternatieven moeten zoeken. Die had ik dan ook zelf aangedragen: mijn plan werd door de rechter goedgekeurd.

Voor wie de uitspraak als jurisprudentie wil gebruiken om van haar eigen OTS af te komen: laat het je advocaat opzoeken, of zoek contact met mij. (jurisprudentie= een uitspraak van een rechter is bindend, en geldt ook als leidraad voor uitspraken die daarna komen! vraag je advocaat hoe het precies zit)
veel succes allemaal en WE KUNNEN HET ECHT!
:: Diana::donderdag 8 mei 2014 :: 23:04:01

Ben bijna van de ots af. Moet alleen nog de bezoekregeling met de vader van de kinderen regelen. Dit zou door de gezinsvoogd op papier gezet worden. Ben al vijf jaar in gevecht met bjz. Ben de kinderen drie jaar kwijt geweest.

De vader wil de kinderen 1x per maand een dag van 10.00-19.00 uur. Hoe moeilijk kan het zijn om dit op papier te krijgen. Nou, ze is al vanaf 21-2-14 bezig. Het schiet gewoon niet op. Ze heeft al die jaren mijn pgb-aavraag tegengehouden. Heb dit jaar iemand in de arm genomen en heb nu een awbz-indicatie waarmee ik nu bezig ben om dit om te zetten naar pgb. Heb nl. twee jongens van 9 en 12 met ADHD (beiden) en de ene PDD NOS en de andere Asperger.

Ik wou dat ik bjz nooit, maar dan ook nooit had ingeschakeld. Mijn valkuil is dat ik soms zo boos word op de situatie (onmacht) waarin in dingen zeg die ik nooit had moeten benoemen.

Ik word er doodmoe van.

Dus als je nog tips heb graag.

:: Marieke :: zondag 6 mei 2012 :: 08:24:00permalink

Mijn eigen scheiding is nu 9 jaar geleden. Alles dat ik hier lees is helaas één en al herkenning. Zelf ben ik nu veilig, de wonden zijn nog niet over. Met mijn kind gaat het naar omstandigheden goed. Beiden, ik dus ook, hebben we een PTST en nu pas behandeling. Raad? Zoek een goede hulpverlener: in het particuliere circuit. De behandeling is nog verboden ook door die achterlijke wetgeving, die bepaalt dat je kind niet gehoord mag worden, zonder toestemming van je natuurlijk weigerende ex. Toch: zoek een vrijgevestigde, erkende, BIG geregistreerde kinderpsychiater, orthopedagoog of kinderpsycholoog. Ga er zonder kind heen en vertel zo kalm mogelijk al je zorgen over de nachtmerries, de uitspraken en de gedragingen van je kind. Verzamel zo goed mogelijke betrouwbare documentatie: huisarts, school, briefjes van kind, indien geschreven, of tekeningen. Documenteer alles. Tenslotte: als je kind acuut ziek is, bijvoorbeeld een blinde darm ontsteking, dan bellen de artsen óók niet éérst je ex! Onthoud dit als je praat over ernstige lichamelijke en geestelijke mishandeling. De kinderbescherming en Jeugdzorg intimideren je, met de wet in de hand. Recht je rug en bedenk: ik mag en moet als moeder mijn eigen kind beschermen! En elk kind heeft recht op de juiste zorg!
:: S. Meijer::maandag 15 april 2013 :: 13:33:35

Beste Marieke, Ook ik ben een zeer bezorgde moeder. Je advies is een goede hulpverlener te zoeken. Kun je me misschien aangeven hoe je die vindt of heb je misschien namen voor mij. Met vriendelijke groeten S. Meijer
:: Keet ::zondag 17 april 2016 :: 01:37:30

Het is allemaal te onrechtvaardig en te pijnlijk voor woorden.. Ook ik heb te maken met een "vader" die zich fantastisch weet neer te zetten, De feiten van zijn gedrag naar mij en de kinderen daar gelaten, maar daar is natuurlijk nooit bewijs genoeg voor.. Daarnaast heb ik nog het "geluk" dat mijn kids nog wel om de 14 dagen naar hun vader gaan en er gelukkig niet zo slecht aan toe zijn als de meeste verhalen die ik hier gelezen heb. Desondanks heb ik ook via via gehoord hoe schandalig de zorg en bescherming van jeugd geregeld is... Het lijkt wel of de maatschappij er tegenwoordig op gericht is om zoveel mogelijk slachtoffer te "creƫren " door zoveel mogelijk daders vrij te laten in hun doen en laten en de slachtoffers een zo groot mogelijk trauma op te laten lopen met alle gevolgen van dien, aan gezien de hulp er ook niet op gericht is om te helpen, maar alleen omzet te draaien, en omzet krijg je van diagnose stellen en vervolgens nog meer schade aan te brengen. .... Soms is het in het "veilige" "zorgstaat landje" maar beter om een eigen weg te vinden om met de situatie overweg te gaan.... al is het alleen maar om verdere schade te beperken. . Ik weet dat dit vaak helaas onmogelijk gemaakt wordt.. en dit is nou juist het probleem. . Wat nou vrijheid? Vrijheid om mensen pijn te doen zeker.. Waarom .. Waarom wordt Liefde en warmte niet geaccepteerd als "de beste" basis voor kinderen... en mensen in het algemeen. .Gezonde Normen en waarden zijn de mensen die niet voelen en alleen kunnen "denken" (en dan ook niet eens verder dan hun neus lang is)al lang en breed kwijt... Ik vind het verschikkelijk om te lezen hoe kinderen vreselijk mishandeld worden met de goedkeuring van *************** die er VOOR Kinderen hoort te zijn.. en dat moeders moeten toekijken met de handen op de rug. Echt Walgelijk. .. Welkom in de "zorg" staat... Wat er gedaan kan worden? Het recht is krom dus daar kan je niks mee.. vluchten naar een ander land, heel ver weg misschien?