Nieuws wordt sporadisch bijgehouden.

Toch nieuws uit Den Haag

En ja - we hebben een bezorgd moedertje (met gekneusde ribben) afgevaardigd gisteren om de sfeer van de macht eens op te gaan snuiven in de regentenstad. Alleen de eerste termijn over dit spoeddebat over het onderzoek van Beke "Tot de dood ons scheidt" en de gebeurtenissen in Zierikzee kon worden bijgewoond in verband met een oudermiddag. We hoorden er over jaloersheid op de Nederlandse aanpak [sic!], over een falende rechter en een openbaar ministerie dat de vrijheid moet krijgen om meer enkelbanden uit te delen. Maar hoorden wij ook een oplossing voor de problemen? Lees snel verder.

Lees verder

 

Geen nieuws uit Den Haag

De Tweede Kamer vergadert vandaag over het rapport Beke over het aandeel van huiselijk geweld in de moord- en doodslagstatistieken. Verwacht wordt dat dit spoeddebat wordt gedomineerd door de gebeurtenissen in Zierikzee.

Lees verder

 

Geen nieuws uit Zierikzee

Het "familiedrama" in Zierikzee... wat moeten we ervan zeggen? Iedereen loopt nu moord en brand te schreeuwen dat er "iets" gedaan had moeten worden. Het fraaie is DAT er - binnen de mogelijkheden van de rechtstaat - alles aan gedaan is. Het is in dit geval op ongekend schrijnende wijze duidelijk geworden dat ons bestel met alle instituties uiteindelijk niets kunnen doen voor een vrouw die bedreigd wordt, behalve haar aansporen te vluchten.

Lees verder

 

Misbruik is een diagnose

We weten niet meer welke socioloog het was die die prachtige verhalen heeft geschreven over professionalisering en de manier waarop "professionals" hun eigen vakgebied afbakenen tegen vreemde honden die in hun territorium actief zijn. In dit geval moeten we meneer Bilo van het Nederlands Forensisch Instituut wel gelijk geven dat hij een waarschuwende vinger heeft opgestoken. Maatschappelijk werkers zouden geen medische diagnoses moeten stellen.

Lees verder

 

Eén derde van moorden en doodslagen valt onder huiselijk geweld

Er vallen sinds het eind van de vorige eeuw jaarlijks ongeveer 200 doden door geweld in Nederland. Een derde daarvan valt onder de definitie van huiselijk geweld zoals die wordt gehanteerd door de onderzoekers Nieuwenhuis en Ferwerda, auteurs van het rapport "Tot de dood ons scheidt - een onderzoek naar de omvang en kenmerken van moord en doodslag in huiselijke kring". De samenvatting stond al in de kranten, maar we weten hoe die gemaakt worden, dus we lezen alles liever zelf en, indien nodig, gaan we tegenwoordig ook gewoon op de koffie bij de makers als we denken dat dat nodig is. We kregen het rapport helemaal gratis en voorspoedig opgestuurd door de opdrachtgever, het Landelijk Programma Huiselijk Geweld en de Politietaak, waarvoor hierbij onze dank. Een ieder die wil weten wat er werkelijk in staat, klikt even door.

Lees verder

 

Leuk. Tekenen.

Omgangsplicht... kijkplicht... tekenplicht. Whatever. Hoewel de doelstelling wat ons betreft iets breder had gemogen, is deze petitie toch een aanrader ter ondertekening.

Lees verder

 

Sorry voor de kijktip

We hadden het kunnen weten: een ex-pliessieagent die bij een commerciële zender journalist gaat spelen.

Lees verder

 

Na omgangsplicht nu even kijkplicht

Kijkverplichting voor bezorgde moeders: 'Das je Goed Recht', zondagavond 31 januari om 21.30 uur op SBS 6. Onderwerp: wie werken er bij Jeugdzorg [weet je al], wat is de minimale (voor-)opleiding [au-pair] en hoeveel slachtoffers moeten er vallen voordat er iets of iemand wakker wordt [onbekend].

Lees verder

 

Vrouw met baby in armen doodgestoken door ex

In het Belgische Jette is gisteren een vrouw, die met haar baby op weg was naar een omgangshuis, door haar ex doodgestoken. De baby raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. De vrouw verbleef al enige tijd in een opvang voor mishandelde vrouwen. Bezorgdemoeders.nl onderkent al twee jaar dat er te weinig bescherming is voor moeder en kind tijdens en rond omgangsplicht in omgangshuizen.

Lees verder

 

Fantoomsyndroom gereanimeerd door Jan de Wit

We kunnen er niet omheen: het zijn toch echt de beebieboemers die in scheidingsland de problemen veroorzaken. De generatie van de ongebreidelde zelfverwerkelijking, het alles willen hebben, de generatie ook waar alles voor moet wijken en waarvoor een eenmaal opgedane ervaring maatgevend is voor de rest van Nederland. Of hoe de jongens van Jan de Wit een dwarsliggende moeder 'pakken'.

Lees verder